Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2022 19:33
Čas čtení 2:07
Ondřej Jarůšek

Karlos Vémola nenastoupí do boje s Patrikem Kinclem. „Za hospitalizaci si může sám,“ reaguje ostře šampion

Karlos Vémola nenastoupí do boje s Patrikem Kinclem. „Za hospitalizaci si může sám,“ reaguje ostře šampion
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA PATRIK KINCL
Uložit Uložené

Očekávaná odveta Vémola vs. Kincl na turnaji Oktagon 38, který se uskuteční 30. prosince v pražské O2 areně, neproběhne.

Očekávaný turnaj Oktagon 38 přišel o jednu z hlavních tváří. Karlos Vémola kvůli zdravotním problémům nebude moct nastoupit do zápasu se šampionem Patrikem Kinclem, kterého měl vyzvat o titul ve střední váze (84 kg). Organizace Oktagon MMA zrušení zápasu potvrdila na sociálních sítích s tím, že pro Patrika Kincla se momentálně hledá náhradní soupeř.

Doporučeno
Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka 27. září 2022 6:00

Organizace jedná o náhradách

To, zda zápas mezi Patrikem Kinclem proběhne, bylo předmětem diskusí už od minulého týdne. Začátkem prosince se totiž „Terminátor“ dostal do nemocnice kvůli akutnímu zánětu, a ačkoliv promotér Ondřej Novotný věřil, že se Vémola brzy vrátí zpět do tréninku a boj bude moct proběhnout podle plánu, nakonec se tak nestane.

Jak dlouhá léčba Karlose Vémolu čeká a jak moc současná hospitalizace zbrzdí jeho kariéru, zatím není známo. Vémola je šampionem polotěžké váhy (93 kg) a po případném zisku opasku ve střední divizi se chtěl stát také šampionem v té těžké (do 120 kg). Nyní ale nad těmito plány visí otazník.

Organizace v oznámení uvedla, že pro Patrika Kincla jedná „o několika náhradách“. Na tiskové konferenci po víkendovém turnaji Oktagon 37 v Ostravě promotér Ondřej Novotný uvedl, že jedním ze zvažovaných jmen je i Aleksandar Ilić, se kterým se naposledy utkal Vémola o pás v polotěžké váze.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Kincl: Hospitalizace není hraná, ale může si za to sám

Ke vzniklé situaci se vyjádřil i Patrik Kincl. „Je to pro mě hodně nepříjemné. Po zápase s Alexem (Lohorém, pozn. red.) jsem i přes zranění nastoupil zpět do přípravy, která mě stála hodně času, energie a peněz,“ uvedl šampion s dovětkem, že určité signály o možném zrušení či posunutí zápasu už měl nějakou dobu. 

Doporučeno
Krev, pláč a bitvy o miliony. Toto byl velkolepý turnaj OKTAGON MMA, který vyvrcholil infarktovým bojem o titul Krev, pláč a bitvy o miliony. Toto byl velkolepý turnaj OKTAGON MMA, který vyvrcholil infarktovým bojem o titul 3. března 2024 8:15

Slitování s hospitalizovaným Vémolou neměl. „Jsem přesvědčen, že hospitalizace v nemocnici není hraná záležitost a rozhodně to nebude jen nějaká rýmička. Jsem ale také přesvědčen, že si za to může sám,“ doplnil s tím, že profesionální sportovec by se o sebe měl starat na 100 procent, což podle něj Vémola nedělal.  

„Všichni jsme měli možnost sledovat jeho různé večírky v době přípravy, které se rozhodně neshodují s kvalitní regenerací. Zranění jsou v MMA dost častá, sám s tím mám své zkušenosti, ale tady se podle dostupných informací řeší jedna a ta samá věc. Ono to sice na sociálních sítích vypadá hrozně cool, když člověk vyběhne z nemocnice a hned zamíří do tělocvičny, ale pak to dopadá přesně takhle. Byl bych rád, aby si to uvědomili ti, kteří tenhle styl tolik obdivují a chtěli by to napodobovat. Doléčení a regenerace je součástí tvrdé přípravy!“ doplnil.

Doporučeno
Světoví bojovníci a téměř 25 milionů korun! Toto je největší projekt v historii Oktagonu MMA Světoví bojovníci a téměř 25 milionů korun! Toto je největší projekt v historii Oktagonu MMA 1. prosince 2022 20:29

Fanoušci, ale i oba zápasníci na vzájemnou odvetu čekají již přes čtyři roky. Jejich první zápas z roku 2018 vyhrál Vémola. Kincl několikrát uvedl, že odveta je pro něj velmi osobní kvůli urážkám a ostrým vyjádřením ze strany soupeře.

Nyní je ale otázkou, zda k ní vůbec někdy dojde. V příštím roce totiž startuje projekt Tipsport GameChanger, kterého se účastní i Patrik Kincl a který proběhne ve veltrové váze (77 kg). Šampion tak bude muset zhubnout do nižší váhové divize.

„Pro ten zápas jsem udělal maximum. Teď je otázkou, jestli se o to ještě snažit a zůstat v 84, nebo se soustředit na nový projekt v 77. Oboje mít nemůžu,“ uzavřel Kincl.

Domů
Sdílet
Diskuse