Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2022 v 19:33
Čas čtení 2:07
Ondřej Jarůšek

Karlos Vémola nenastoupí do boje s Patrikem Kinclem. „Za hospitalizaci si může sám,“ reaguje ostře šampion

Karlos Vémola nenastoupí do boje s Patrikem Kinclem. „Za hospitalizaci si může sám,“ reaguje ostře šampion
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA PATRIK KINCL
Uložit Uložené

Očekávaná odveta Vémola vs. Kincl na turnaji Oktagon 38, který se uskuteční 30. prosince v pražské O2 areně, neproběhne.

Očekávaný turnaj Oktagon 38 přišel o jednu z hlavních tváří. Karlos Vémola kvůli zdravotním problémům nebude moct nastoupit do zápasu se šampionem Patrikem Kinclem, kterého měl vyzvat o titul ve střední váze (84 kg). Organizace Oktagon MMA zrušení zápasu potvrdila na sociálních sítích s tím, že pro Patrika Kincla se momentálně hledá náhradní soupeř.

Doporučeno
Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka 27. září 2022 v 6:00

Organizace jedná o náhradách

To, zda zápas mezi Patrikem Kinclem proběhne, bylo předmětem diskusí už od minulého týdne. Začátkem prosince se totiž „Terminátor“ dostal do nemocnice kvůli akutnímu zánětu, a ačkoliv promotér Ondřej Novotný věřil, že se Vémola brzy vrátí zpět do tréninku a boj bude moct proběhnout podle plánu, nakonec se tak nestane.

Jak dlouhá léčba Karlose Vémolu čeká a jak moc současná hospitalizace zbrzdí jeho kariéru, zatím není známo. Vémola je šampionem polotěžké váhy (93 kg) a po případném zisku opasku ve střední divizi se chtěl stát také šampionem v té těžké (do 120 kg). Nyní ale nad těmito plány visí otazník.

Organizace v oznámení uvedla, že pro Patrika Kincla jedná „o několika náhradách“. Na tiskové konferenci po víkendovém turnaji Oktagon 37 v Ostravě promotér Ondřej Novotný uvedl, že jedním ze zvažovaných jmen je i Aleksandar Ilić, se kterým se naposledy utkal Vémola o pás v polotěžké váze.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Kincl: Hospitalizace není hraná, ale může si za to sám

Ke vzniklé situaci se vyjádřil i Patrik Kincl. „Je to pro mě hodně nepříjemné. Po zápase s Alexem (Lohorém, pozn. red.) jsem i přes zranění nastoupil zpět do přípravy, která mě stála hodně času, energie a peněz,“ uvedl šampion s dovětkem, že určité signály o možném zrušení či posunutí zápasu už měl nějakou dobu. 

Doporučeno
Brutální KO za 14 sekund! OKTAGON MMA uspořádal pod širým nebem akci plnou hvězd Brutální KO za 14 sekund! OKTAGON MMA uspořádal pod širým nebem akci plnou hvězd 21. července 2024 v 7:20

Slitování s hospitalizovaným Vémolou neměl. „Jsem přesvědčen, že hospitalizace v nemocnici není hraná záležitost a rozhodně to nebude jen nějaká rýmička. Jsem ale také přesvědčen, že si za to může sám,“ doplnil s tím, že profesionální sportovec by se o sebe měl starat na 100 procent, což podle něj Vémola nedělal.  

„Všichni jsme měli možnost sledovat jeho různé večírky v době přípravy, které se rozhodně neshodují s kvalitní regenerací. Zranění jsou v MMA dost častá, sám s tím mám své zkušenosti, ale tady se podle dostupných informací řeší jedna a ta samá věc. Ono to sice na sociálních sítích vypadá hrozně cool, když člověk vyběhne z nemocnice a hned zamíří do tělocvičny, ale pak to dopadá přesně takhle. Byl bych rád, aby si to uvědomili ti, kteří tenhle styl tolik obdivují a chtěli by to napodobovat. Doléčení a regenerace je součástí tvrdé přípravy!“ doplnil.

Doporučeno
Světoví bojovníci a téměř 25 milionů korun! Toto je největší projekt v historii Oktagonu MMA Světoví bojovníci a téměř 25 milionů korun! Toto je největší projekt v historii Oktagonu MMA 1. prosince 2022 v 20:29

Fanoušci, ale i oba zápasníci na vzájemnou odvetu čekají již přes čtyři roky. Jejich první zápas z roku 2018 vyhrál Vémola. Kincl několikrát uvedl, že odveta je pro něj velmi osobní kvůli urážkám a ostrým vyjádřením ze strany soupeře.

Nyní je ale otázkou, zda k ní vůbec někdy dojde. V příštím roce totiž startuje projekt Tipsport GameChanger, kterého se účastní i Patrik Kincl a který proběhne ve veltrové váze (77 kg). Šampion tak bude muset zhubnout do nižší váhové divize.

„Pro ten zápas jsem udělal maximum. Teď je otázkou, jestli se o to ještě snažit a zůstat v 84, nebo se soustředit na nový projekt v 77. Oboje mít nemůžu,“ uzavřel Kincl.

Domů
Sdílet
Diskuse