Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2022 10:34
Čas čtení 0:52
Kuni Nguyenová

Nick Carter z Backstreet Boys čelí žalobě za sexuální násilí, oběť měl nakazit pohlavně přenosným virem

Nick Carter z Backstreet Boys čelí žalobě za sexuální násilí, oběť měl nakazit pohlavně přenosným virem
Zdroj: Getty Image/Matt Winkelmeyer
NEWS HUDBA SEXUÁLNÍ NÁSILÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Nick Carter údajně znásilnil 17letou dívku v autobuse Backstreet Boys Tour v roce 2001. V obvinění se uvádí, že ji i nakazil virem HPV.

Podle žaloby bylo oběti Shannon Ruth 17 let, když ji tehdy 21letý hudebník Nick Carter z Backstreet Boys pozval po koncertě v Tacomě ve Washingtonu na turné skupiny. Ruth tvrdí, že ji Carter donutil k orálnímu sexu a poté ji znásilnil.

V obvinění se také uvádí, že Carter ji nakazil HPV, což je virus, který se přenáší pohlavním stykem a může způsobovat například nebezpečnou rakovinu děložního čípku. Popisuje také případ z roku 2003, kdy měl Carter znásilnit nejmenovanou oběť v Kalifornii, u které byl také HPV virus zjištěn. Občanskou stížnost podala ve čtvrtek v Clark County, Nevada. Informovaly o tom servery Sky News a Buzzfeed News.

Doporučeno
V Česku si nejméně 40 procent lidí myslí, že oběť je spoluzodpovědná za znásilnění V Česku si nejméně 40 procent lidí myslí, že oběť je spoluzodpovědná za znásilnění 6. prosince 2022 15:39

Ruth požaduje více než 30 tisíc dolarů, což je přes 690 tisíc korun, jako kompenzační a represivní odškodnění. „Posledních 21 let bylo plných bolesti, zmatku, frustrace, hanby a sebepoškozování, které jsou přímým důsledkem toho, že mě Nick Carter znásilnil,“ řekla nyní 39letá Shannon Ruth.

Carterův právník Michael Holtz uvedl, že toto tvrzení o incidentu, který se údajně odehrál před více než 20 lety, je nejen právně neopodstatněné, ale také zcela nepravdivé. „Bohužel již několik let byla paní Ruth manipulována, aby o Nickovi vznesla nepravdivá obvinění, a tato obvinění se v průběhu času opakovaně a podstatně měnila. Nikdo by se neměl nechat zmást tiskovým trikem organizovaným oportunistickým právníkem,“ uvedl Holtz pro NBC News

Domů
Sdílet
Diskuse