Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2022 8:28
Čas čtení 1:48
Ondřej Jarůšek

Šampion Patrik Kincl na turnaji Oktagon 38 nebude. Jako náhradník za Vémolu se řešil i legendární Nate Diaz

Šampion Patrik Kincl na turnaji Oktagon 38 nebude. Jako náhradník za Vémolu se řešil i legendární Nate Diaz
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA PATRIK KINCL ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Patrik Kincl nebude svůj pás ve střední váze na turnaji Oktagon 38 obhajovat.

Patrik Kincl se na turnaji Oktagon 38 nepředstaví. Bojová organizace Oktagon MMA to oznámila na sociálních sítích. Kincl měl na turnaji v pražské O2 areně 30. prosince obhajovat svůj pás ve střední váze proti Karlosi Vémolovi, ten však kvůli zdravotním problémům, které jej dostaly do nemocnice, nastoupit nemůže. Pro Kincla se hledali náhradní soupeři, jednání však do úspěšného konce nedospěla.

Doporučeno
Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka 27. září 2022 6:00

Ve hře byl i Nate Diaz

Jedním z oslovených náhradníků pro šampiona byla i světová hvězda a bývalý bojovník UFC Nate Diaz. V jeho případě však organizátoři nemohli vyhovět jeho požadavkům. Ve hře byl i veterán UFC Tom Breese anebo domácími fanoušky velmi oblíbený Apollo, který nabídku na zápas přijal. Kincl však dle organizace tyto varianty odmítl.

„Patrik mě informoval, že má nepříjemné zdravotní problémy, ale do zápasu s Karlosem je přesto motivovaný nastoupit,“ řekl promotér Ondřej Novotný. 

„Věříme, že turnaj je přesto pro všechny fanoušky pořád atraktivní a pracujeme i na dalších zápasech, které budou bavit,“ dodala organizace. Akce Oktagon 38 nabídne mimo jiné titulovou odvetu mezi šampionem Jonasem Mågårdem a českou bantamovou jedničkou Filipem Mackem, dále se představí Alex Lohoré s Matúšem Juráčkem a fanoušky čeká řada dalších bitev.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Kincl: Měl to být můj rok, ale život to zařídil jinak

Šampion střední váhy Kincl se k situaci vyjádřil na svých sociálních sítích, kde vysvětlil své rozhodnutí. „Měl to být můj rok, ale jak to tak bývá, život to zařídil jinak. Letos už tedy zápasit nebudu. Je pár věcí, které mi možná přijdou zvláštní, ale nejsem lékař a rozhodně nebudu zpochybňovat vážnost situace! Přece jen si myslím, že si vás v nemocnici nenechají jen pro srandu,“ uvedl k hospitalizaci Vémoly, který se do nemocnice dostal minulý týden.

Doporučeno
Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití 2. dubna 2024 16:00

„Ty, kdo chtějí kritizovat, by si měli uvědomit, že já jsem ty vidle do zápasu nehodil a byl jsem připraven nastoupit i s nepříjemným zraněním, které by po ostrém zápase skončilo s velkou pravděpodobností operací a x měsíci mimo hru. To je důvod, proč jsem nakonec nepřijal žádného jiného soupeře,“ osvětlil, proč se s organizací nedohodl na náhradním soupeři.

„Odveta (s Vémolou, pozn. red.) je pro mě osobní věcí, kdy jsem byl ochoten tento risk podstoupit. Lépe napsáno – byl jsem s tím smířen. Diaze bych vzal samozřejmě také, ale s nikým jiným to pro mě v tuhle situaci nemá cenu riskovat. Přece jen víme, jak takové podceňování může dopadnout...“ uzavřel.

Patrik Kincl má být součástí pyramidy Tipsport GameChanger, kde se mezi bojovníky rozdělí milion eur. Zápasy budou probíhat ve veltrové váze, Kincl však aktuálně zápasí ve střední. V nedávném vyjádření uvedl, že se musí rozhodnout, zda zůstat ve své váze, anebo se soustředit na nový projekt. „Oboje mít nemůžu,“ řekl před pár dny Kincl.

Domů
Sdílet
Diskuse