Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. ledna 2023 19:22
Čas čtení 1:10
Ilona Hobzová

Foo Fighters pokračují i po smrti bubeníka Taylora Hawkinse. Bez něj budeme jiná kapela, vzkázali

Foo Fighters pokračují i po smrti bubeníka Taylora Hawkinse. Bez něj budeme jiná kapela, vzkázali
Zdroj: Flickr/volně k užití
ZAHRANIČÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Kapela fanouškům vzkázala, že se s nimi brzy uvidí.

Členové kapely Foo Fighters v sobotu potvrdili, že budou v činnosti pokračovat i bez bubeníka Taylora Hawkinse. Ten letos v březnu zemřel, bylo mu jen padesát let. Po jeho smrti zrušila kapela všechny koncerty na rok 2022.

Bez Taylora budeme jiná kapela

„Když se loučíme s nejtěžším a nejtragičtějším rokem, který naše kapela zažila, připomínáme si vděčnost za lidi, které milujeme a vážíme si jich. I vděčnost za lidi, kteří už tu s námi nejsou,“ uvedli na Facebooku členové Foo Fighters Dave Grohl, Nate Mendel, Chris Shiflett, Pat Smear a Rami Jaffee. 

Doporučeno
Toto je 12 nadějných českých rapových interpretů, kteří byli v roce 2022 nejvíc fresh Toto je 12 nadějných českých rapových interpretů, kteří byli v roce 2022 nejvíc fresh 31. prosince 2022 16:00

Dodali, že Foo Fighters vznikli před sedmadvaceti lety s cílem předávat léčivou sílu hudby a jako pokračování života. „Za ty roky naši fanoušci vytvořili celosvětovou komunitu, oddaný systém podpory, který nám pomohl společně překonat naše nejtemnější období. Komunitu, s níž můžeme sdílet naše radosti i strasti, naděje i obavy a být ve spojení prostřednictvím hudby,“ stojí dále v prohlášení. 

„Bez Taylora bychom se nikdy nestali kapelou, jakou jsme. A víme, že bez Taylora budeme jinou kapelou. Také ale víme, že vy fanoušci jste pro Taylora znamenali tolik, co on pro vás. A až se zase uvidíme, což bude už brzy, jeho duch u toho bude každý večer s námi,“ ujistili muzikanti své posluchače.

Hawkings vystupoval s Foo Fighters od roku 1997 a vedle Davida Grohla představoval nejvýraznějšího člena skupiny. Příležitostně v kapele figuroval i jako zpěvák. Na jeho počest uspořádala kapela v září loňského roku koncert v londýnském Wembley společně s řadou hostů. Nechyběl třeba Brian May z Queen, Lars Ulrich z kapely Metallica, Brian Johnson z AC/DC nebo Paul McCartney.

Srdceryvný okamžik přišel, když kapela hrála skladbu Times Like These. Grohla dohnaly intenzivní emoce a byly vidět slzy v jeho očích. Svůj zpěv na okamžik přerušil, song ale nakonec kapela dohrála.

Domů
Sdílet
Diskuse