Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. března 2022 8:30
Čas čtení 0:59
Ilona Hobzová

Foo Fighters zrušili po smrti Taylora Hawkinse zbytek svého turné. Měli vystoupit i v Evropě

Foo Fighters zrušili po smrti Taylora Hawkinse zbytek svého turné. Měli vystoupit i v Evropě
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Raph_PH/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Kapela to uvedla na sociálních sítích.

Kapela Foo Fighters zveřejnila prohlášení, že se kvůli smrti bubeníka Taylora Hawkinse rozhodla zrušit letošní koncerty„Je nám to líto a jsme zklamaní, že se neuvidíme tak, jak jsme plánovali,“ uvedli. Kapela měla kromě Spojených států vystoupit také v Evropě nebo Austrálii. Informuje o tom i stanice BBC.

Doporučeno
V těle zesnulého Taylora Hawkinse z Foo Fighters bylo nalezeno několik drog. Testy moči odhalily až 10 látek V těle zesnulého Taylora Hawkinse z Foo Fighters bylo nalezeno několik drog. Testy moči odhalily až 10 látek 27. března 2022 8:33

Využijme čas k truchlení

„S velkým smutkem musíme potvrdit, že kvůli zdrcující ztrátě našeho bratra Taylora Hawkinse rušíme všechny nadcházející koncerty v rámci turné,“ uvedla kapela v oficiálním prohlášení.

Členové dodali, že jim je velmi líto a sdílí s fanoušky zklamání, že se neuvidí. „Místo toho využijme ten čas k truchlení, k tomu, že budeme se svými blízkými a k ocenění veškeré hudby a vzpomínek, které jsme společně vytvořili,“ dodali.

Foo Fighters měli kromě Spojených států vystoupit v několika evropských státech včetně Německa, Rakouska, Itálie, Velké Británie nebo Španělska. Chystali se také do Austrálie a na Nový Zéland. 

Bubeník Taylor Hawkings zemřel minulý týden v pouhých padesáti letech. Jeho tělo našli v hotelovém pokoji v Bogotě, kde měla kapela vystoupit. Toxikologická zpráva ukázala v hudebníkově těle stopy deseti látek včetně marihuany nebo antidepresiv. Vyšetřovatelé ale dosud neuvedli, zda byla příčinou smrti kombinace těchto látek.

Hawkings vystupoval s Foo Fighters již od roku 1997 a vedle Davida Grohla představoval nejvýraznějšího člena skupiny. Příležitostně v kapele figuroval i jako zpěvák. Během živých vystoupeních si s Grohlem často měnili nástroje a Taylor za doprovodu Davidových bubnů zpíval písně od rockových legend jako Led Zeppelin nebo Queen.

Domů
Sdílet
Diskuse