Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Proficio.
24. ledna 2023 14:11
Čas čtení 1:31
Sponzorovaný obsah

Jak oblázky dokáží vyšperkovat zahrádku? Inspirujte se!

Jak oblázky dokáží vyšperkovat zahrádku? Inspirujte se!
Zdroj: Pixabay
ZAJÍMAVOSTI ZAHRADA
Uložit Uložené

Tip na to, jak si zkrášlit zahradu.

Chybí vám na zahradě trocha harmonie? Oblázky dokáží zkrášlit každý kout a zároveň svým tvarem přinést klidnou atmosféru. Přečtěte si, jak můžete kamínky zakulacených tvarů využít doma i vy.

Představujeme okrasné oblázky

Každý oblázek prošel dlouhým procesem, který ho zbavil ostrých hran. Při cestě z hor do nížin zůstaly jen ty nejodolnější kousky. Ať už se jedná o naši typickou surovinu jménem kačírek, nebo zahraniční mramory, dokonale doplňují stromy a květiny. Stačí si jen vybrat pestré nebo jednobarevné dekorační oblázky. Při troše šikovnosti je dokážete vyladit se všemi prvky na vašem pozemku.

Kde můžete oblázky využít?

Kdekoliv chodíte, tam můžete jako pokryv použít kamenné oblázky. Hlavně chodníčky vám pomohou udržet vaši obuv v čistotě za každého počasí. Pro tyto účely jsou vhodné drobnější kamínky. Můžete je použít také jako náhradu mulčovací kůry k veškeré flóře. Kůra se brzo rozpadá, suchá se lehce rozfouká větrem po celé zahradě, a navíc se v ní ve vlhkém počasí objevují plísně. Oblázky vydrží na svém místě, neplesniví a perfektně pomáhají udržet stabilní vlhkost v půdě. Hodí se i k okrášlení okrajů jezírek.

oblázky, kamínky, zahradní dekorace
Zdroj: Pixabay

Oblázky v plotech

Drobné oblázky můžete využít do vyplavovaných betonů u plotů. Valounky vystupují z hmoty díky částečnému odstranění horní vrstvy v procesu schnutí. Pro tento účel je ideální kačírek. Další možností je využít kamenné oblázky do gabionů. To jsou drátěné sítě ve tvaru krychle nebo kvádru a jsou zcela vyplněné většími kusy kamenů. Zakupte valouny dostatečně velké, aby nepropadly oky sítě. Postavte si originální ohraničení vašeho soukromí.

Jaké oblázky jsou v módě?

Co se týče oblíbenosti, jednoznačně vyhrávají bílé dekorační oblázky. Na trhu naleznete slavný mramor Bianco Carrara, který se často používá v sochařství. Pochází z oblasti italského Toskánska. Druhým zajímavým je krystalický vápenec Thassos z Řecka. Má v sobě plošky, které odrážejí sluneční svit. Vytváří efekt jiskřivého čerstvě napadaného sněhu.

Potřebujete si pořídit kamenné oblázky?

Jestli už máte plán na nový projekt v zahrádce, stačí už jen zakoupit ten správný materiál. Prodej oblázků pytlovaných o váze 25 kg a uložených na paletách nabízí e-shop Stonex.cz. Velký benefit vám poskytuje rozvoz zdarma po celé České republice. Vybrané oblázky přivezou až před bránu vašeho domu. Pokud budete potřebovat s výběrem poradit, na infolince jsou vám k dispozici odborní pracovníci, kteří rádi zodpoví vaše dotazy. Vytvořte si kouzelné aranžmá pomocí okrasných valounů do zahrady.

Domů
Sdílet
Diskuse