Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2023 18:43
Čas čtení 1:10
Adéla Ježková

Mopslík Peggy se uchází o titul nejošklivějšího psa Spojeného království

Mopslík Peggy se uchází o titul nejošklivějšího psa Spojeného království
Zdroj: Unsplash/simon frederick
ZAJÍMAVOSTI VELKÁ BRITÁNIE ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Majitelka adoptovala Peggy, protože vypadala „nemilovaně a neobvykle“.

Čtyřletá Peggy, která je pravděpodobně křížencem mopse a čínského chocholatého psa, patří Holly Middleton z východního Yorkshiru. Ta se stanici BBC svěřila, že fenka sice na ulici budí rozruch, ale je milovanou členkou rodiny.

Majitelka adoptovala Peggy, když jí bylo pouhých šest měsíců. V jejím popisku stálo: „Peggy je velmi milá. Na hlavě a na nohách má chomáčky chlupů a vyplazuje jazyk. Vždycky to tak bylo, ale nebrání jí to v ničem, může jíst, může pít!“

Jelikož nemá žádnou srst, musí být Peggy v zimě zabalená do teplých vrstev. A v teplejších měsících se musí mazat opalovacím krémem, aby se nespálila. Když byla mladší, prožila také stav falešné březosti, což navždy změnilo její tělo.

„Připomíná mi maminku“

„Já prostě miluju všechno, co je trochu nemilované a neobvyklé, takže když jsem ji uviděla na adopčních stránkách, věděla jsem, že se o ni chci postarat,“ říká Middleton a dodává: „Se jménem jsme opravdu bojovali, protože se zdálo, že se k ní nic nehodí. Ale byla tu moje babička a říkala, že jí trochu připomíná její maminku, tak jsme se rozhodli pro to.“ Jejich společný život můžeš sledovat i na Instagramu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Peggy ❤️ (@chug_life_x)

Peggy je jedním ze sedmi psů, kteří se účastní soutěže pro „nejošklivější voříšky“ pořádané firmou Parrot Print. Vítěz získá péči a focení.

Pro portál Hull Live panička řekla, že když přihlašovala Peggy do soutěže, moc o tom nepřemýšlela. Často ji totiž přihlašuje do soutěží o nejhezčího psa, tu ale Peggy bohužel nikdy nevyhrála. „Lidé říkali věci jako: ‚Jak jste mohli přihlásit svého psa? Vždyť je to tak kruté. Měli byste si myslet, že je krásná.‘ My si to rozhodně myslíme. Myslím, že je rozkošná. Ale jestli má být jedním z nejošklivějších psů ve Velké Británii, budiž,“ uzavřela.

Domů
Sdílet
Diskuse