Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. ledna 2023 13:37
Čas čtení 1:05
Adéla Ježková

Užívání marihuany zintenzivňuje orgasmus, vyplývá ze studie

Užívání marihuany zintenzivňuje orgasmus, vyplývá ze studie
Zdroj: Pexels/Brandon Nickerson
NEWS DROGY MARIHUANA ORGASMUS SEX VĚDA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Výsledky nové studie ukazují, že lidé, kteří denně užívají marihuanu, mají pod jejím vlivem intenzivnější sex.

Se zajímavým zjištěním přišla nová studie vědeckých týmů z East Carolina University a North Carolina State University, publikovaná v časopise Journal of Cannabis Research. Celkem 811 účastníků ve věku od 18 do 85 let bylo dotázáno na své sexuální návyky a návyky týkající se užívání marihuany, přičemž více než polovina respondentů uvedla, že konopí užívá denně, a 59 procent ho užívá před sexem záměrně. 

„Celkově výsledky ukázaly, že jak muži, tak ženy vnímají, že užívání konopí zvyšuje jejich sexuální funkce a uspokojení, zejména zvyšuje touhu a intenzitu orgasmu,“ uvádí autorský tým.

Více a silnější orgasmus pro všechny

Více než 70 % účastníků uvádělo zvýšenou intenzitu orgasmu. A to jak při sexu, tak masturbaci. Respondenti a respondentky rovněž uvedli, že konopí posiluje jejich chuťové a hmatové vjemy. Vědecký tým nezaznamenal větší rozdíly mezi muži a ženami, ale výsledky ukázaly, že „tráva“ pomohla více než 40 procentům žen dosáhnout několikanásobného orgasmu. Konopí by tak dle vědců mohlo pomoci snížit genderové rozdíly v sexuálním vyvrcholení. 

Doporučeno
Udělá se, lehne a jde spát. Heterosexuální ženy sužuje orgasm gap Udělá se, lehne a jde spát. Heterosexuální ženy sužuje orgasm gap 24. června 2022 11:30

„Tato studie rozšířila omezenou literaturu týkající se vlivu konopí na sexuální funkce a spokojenost. Výsledky pomáhají aktualizovat literaturu o konopí a sexualitě a přispívají k důsledkům pro rozvoj politiky, medicíny a praxe. Rozšíření cyklu sexuální odezvy o touhu a sexuální uspokojení poskytlo této studii užitečný rámec a výsledky tento rozšířený model podpořily,“ uzavírají vědci.

Přestože vliv konopí na sexuální potěšení byl mnohokrát doložen již v minulosti (například průzkumem z roku 2019), tato studie má své limity. Problematické může být například to, že mezi respondentkami byly převážně vysokoškolsky vzdělané bělošské ženy. Výsledky zároveň měří spíše vnímání účinků konopí účastníky než sběr fyziologických údajů. Zároveň nebylo měřeno konkrétní množství marihuany, které účastníci studie užívali.

Domů
Sdílet
Diskuse