Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Skrz Prsty.
14. února 2023 v 14:30
Čas čtení 1:43
Sponzorovaný obsah

Skrz Prsty: Nenech si ujít studentský festival o sexu a dalších tabu tématech

Skrz Prsty: Nenech si ujít studentský festival o sexu a dalších tabu tématech
Zdroj: Skrz Prsty
KULTURA SEX SEXUALITA
Uložit Uložené

Návštěvníci se mohou těšit na přednášky a workshopy o intimitě, sexualitě, polyamorii či sexuálních pomůckách.

Toxické vztahy, fast life, diskriminace, mentální zdraví nebo všestranné využití konopí. Studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně organizují už podesáté festival o sexu a dalších kontroverzních tématech.  

Letošní ročník s tématem „Let's talk about sex“ se bude konat 22. března 2023 v budově 14|15 Baťova institutu ve Zlíně. Návštěvníci se mohou těšit na sérii přednášek, workshopů a promítání o intimitě, sexualitě, polyamorii, sexuálních pomůckách a dalších věcech, o nichž se lidé často bojí mluvit. 

Bezpečné místo pro otevřenou diskuzi

Jednodenní festival Skrz Prsty se každý rok zaměřuje na jedno téma, které je ve společnosti často tabuizované. Má za úkol rozproudit debatu, dostat problém do povědomí lidí a zbavit jej jakési nálepky, že „o tomhle se přece ve společnosti nemluví“.

Vytváří tak bezpečné místo, aby se jej všichni mohli zúčastnit s vědomím, že se na jejich názor nikdo nebude dívat skrz prsty. Zároveň vyvolává diskuzi a nechává prostor lidem, kteří se chtějí stát její součástí, přinést svůj pohled na věc a dozvědět se něco víc o pohledech ostatních.

festival Skrz Prsty
Zdroj: Skrz Prsty

Součástí festivalového programu jsou přednášky známých řečníků. V minulých letech to byla například influencerka Hello Christie, podcastové duo Vyhonit Ďábla, life koučka Jana Fabiánová nebo Johanna Nejedlová z organizace Konsent.

Mezi hosty letošního ročníku bude patřit Michaela Fibrichová, zabývající se intimitou a tantrou a známá pod pseudonymem Tantraela, Magdalena Urbánková z profilu Bez hormonu či MUDr. Kamila Žižková z profilu Moje gynpor. Pro více informací sleduj web, Instagram, Facebook nebo TikTok Skrz Prsty.

více o festivalu skrz prsty
festival Skrz Prsty
Zdroj: Skrz Prsty

Na místě bude i terapeut

Pořadatelé Skrz Prsty také spolupracují s organizací Hedepy, která poskytuje online terapie. Její psychoterapeuti budou během festivalu návštěvníkům zdarma k dispozici. „S festivalem Skrz Prsty spolupracujeme už druhým rokem a moc rádi vidíme, jak se mladí lidé, studenti Fakulty multimediálních komunikací Baťovy univerzity, aktivně zapojují do kulturního života ve Zlíně. A o to více, když jde o zvyšování povědomí o nelehkých a tak trochu i tabu tématech, kterými jsou například toxické vztahy nebo sexuální výchova. Myslíme si, že společnost potřebuje více otevřené komunikace o těchto problémech,“ říká Lukáš Krčil, CEO platformy Hedepy.

festival Skrz Prsty
Zdroj: Skrz Prsty

Každý rok téměř od nuly

Skrz Prsty je kompletně univerzitní projekt. Do organizace festivalu se každý rok zapojují jiní studenti, kteří čerpají zkušenosti a poznatky od starších spolužáků. Získají tak praktické znalosti, protože si mohou v rámci pořádání festivalu zkusit naprosto všechno – od oslovování partnerů přes udržování vztahů s veřejností až po komunikaci s médii. 

Festival připravují jak pro návštěvníky z řad veřejnosti, tak pro školy. Dopolední program je přizpůsobený žákům druhého stupně základních škol a studentům středních škol, se kterými budou řečníci letos rozebírat téma sexuální výchovy.

festival Skrz Prsty
Zdroj: Skrz Prsty
Domů
Sdílet
Diskuse