Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2023 14:37
Čas čtení 0:54
Kateřina Viková

Těš se na nové filmy ze světa Pána prstenů

Těš se na nové filmy ze světa Pána prstenů
Zdroj: New Line Cinema
FILMY A SERIÁLY FILM PÁN PRSTENŮ WARNER BROS.
Uložit Uložené

Filmové studio Warner Bros. ve čtvrtek oznámilo, že chystá další filmy ze světa Pána prstenů a Hobita.

Filmové studio Warner Bros. ve čtvrtek potvrdilo, že plánuje nové filmy ze Středozemě, fiktivního světa založeného na románech J. R. R. Tolkiena, autora trilogie Pán prstenů a Hobita. Warner Bros., vlastněné společností Warner Bros. Discovery, uvedlo, že uzavřelo několikaletou dohodu o spolupráci na nových filmech se společností Middle-earth Enterprises, která vlastní práva na část autorova díla včetně všech známých postav.

„Přes veškerý rozsah a detaily láskyplně zobrazené ve dvou trilogiích zůstává velká část komplexního a oslnivého vesmíru, který si J. R. R. Tolkien vysnil ve filmu, neprozkoumaná,“ citovala spolupředsedy skupiny Warner Bros. Pictures, Michaela De Luca a Pam Abdy, agentura Reuters.

Jackson jako záruka kvality a návaznosti

Warner Bros. má na chystaných projektech pracovat se studiem New Line Cinema, které stojí za oběma trilogiemi režiséra Petera Jacksona. Za druhý díl Pána prstenů – Návrat Krále vyhrál dokonce 11 Oscarů. Hlavní kreativní trojice – režisér Jackson a scenáristky Fran Walsh a Philippa Boyens – je podle Guardianu se společnostmi Warner a Embracer v kontaktu a těší se na vizi toho, jak se franšíza posune dál. 

Doporučeno
KVÍZ: Znáš dobře filmy a seriály z vodního a vodáckého prostředí? KVÍZ: Znáš dobře filmy a seriály z vodního a vodáckého prostředí? 22. března 2024 8:00

Diváci se do světa Středozemě mohli naposledy vrátit loni, kdy na streamovací službě Prime Video vyšla první sezóna televizního seriálu Prsteny moci. V dubnu 2024 má do kin zamířit animovaný film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim vyprávějící příběh pevnosti Helmův žleb z doby zhruba 183 let před událostmi z Pána prstenů.

Domů
Sdílet
Diskuse