Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
24. února 2023 v 14:37
Čas čtení 0:54
Kateřina Viková

Těš se na nové filmy ze světa Pána prstenů

Těš se na nové filmy ze světa Pána prstenů
Zdroj: New Line Cinema
FILMY A SERIÁLY FILM PÁN PRSTENŮ WARNER BROS.
Uložit Uložené

Filmové studio Warner Bros. ve čtvrtek oznámilo, že chystá další filmy ze světa Pána prstenů a Hobita.

Filmové studio Warner Bros. ve čtvrtek potvrdilo, že plánuje nové filmy ze Středozemě, fiktivního světa založeného na románech J. R. R. Tolkiena, autora trilogie Pán prstenů a Hobita. Warner Bros., vlastněné společností Warner Bros. Discovery, uvedlo, že uzavřelo několikaletou dohodu o spolupráci na nových filmech se společností Middle-earth Enterprises, která vlastní práva na část autorova díla včetně všech známých postav.

„Přes veškerý rozsah a detaily láskyplně zobrazené ve dvou trilogiích zůstává velká část komplexního a oslnivého vesmíru, který si J. R. R. Tolkien vysnil ve filmu, neprozkoumaná,“ citovala spolupředsedy skupiny Warner Bros. Pictures, Michaela De Luca a Pam Abdy, agentura Reuters.

Jackson jako záruka kvality a návaznosti

Warner Bros. má na chystaných projektech pracovat se studiem New Line Cinema, které stojí za oběma trilogiemi režiséra Petera Jacksona. Za druhý díl Pána prstenů – Návrat Krále vyhrál dokonce 11 Oscarů. Hlavní kreativní trojice – režisér Jackson a scenáristky Fran Walsh a Philippa Boyens – je podle Guardianu se společnostmi Warner a Embracer v kontaktu a těší se na vizi toho, jak se franšíza posune dál. 

Doporučeno
Nejlepší horory pro lidi, kteří nemají rádi horory. Tyto filmy tě vyděsí zejména tím, jak jsou dobré Nejlepší horory pro lidi, kteří nemají rádi horory. Tyto filmy tě vyděsí zejména tím, jak jsou dobré 15. října 2024 v 15:00

Diváci se do světa Středozemě mohli naposledy vrátit loni, kdy na streamovací službě Prime Video vyšla první sezóna televizního seriálu Prsteny moci. V dubnu 2024 má do kin zamířit animovaný film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim vyprávějící příběh pevnosti Helmův žleb z doby zhruba 183 let před událostmi z Pána prstenů.

Domů
Sdílet
Diskuse