Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2023 20:10
Čas čtení 0:47
Radim Šlechta

Nevíš, co podniknout? V Praze začíná filmový festival Pragueshorts

Nevíš, co podniknout? V Praze začíná filmový festival Pragueshorts
Zdroj: Bio Oko/propagační materiál
NEWS FILM KULTURNÍ AKCE KVIFF 2023 PRAHA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Festival Pragueshorts proběhne v pražských kinech od 1. do 5. března. Následně se přesune do online prostředí.

V Praze začal ve středu filmový festival Pragueshorts, který proběhne až do 5. března napříč pražskými kiny a od 5. do 18. března na platformě karlovarského filmového festivalu KVIFF.TV. Návštěvníci kin se mohou těšit na tři soutěžní sekce – mezinárodní, národní a LABO, věnované experimentálním filmům –, ale také na bohatý doprovodný program.

Doporučeno
Sex, čokoláda a Jarda Jágr: Toto jsou nejbizarnější reklamy 90. let Sex, čokoláda a Jarda Jágr: Toto jsou nejbizarnější reklamy 90. let 28. února 2023 8:30

V mezinárodní soutěži se představí 27 krátkých filmů z celého světa. Těšit se můžeš třeba na Zlatého Leoparda v Locarnu, Velký třesk a Dceru lovce hlav, oceněnou na festivalu v Sundance. V české sekci se představí osm filmů, mezi nimiž nebude chybět ani držitel Ceny české filmové kritiky Ostrov svobody nebo Vinland. Všechny české filmy se budou promítat v pátek 3. března ve vršovickém kině Pilotů.

Snímek z filmu Ostrov svobody.
Snímek z filmu Ostrov svobody. Zdroj: UTB Zlín

V rámci doprovodného programu se můžeš těšit třeba na tematický blok práce, který představuje pohledy na to, jak vůbec lidská práce funguje, a živě moderovanou Brutal Relax Show, která se uskuteční 2. března v kině Oko na Letné. Zde slovy organizátorů proběhne „koktejl bizarností, ztřeštěných vtipů a neseriózního napětí“ pod vedením moderátora Jakuba Žáčka. 

Doporučeno
Velryba místo masturbace. Oscarový Brendan Fraser nás v The Whale nutí postavit se vlastnímu pokrytectví Velryba místo masturbace. Oscarový Brendan Fraser nás v The Whale nutí postavit se vlastnímu pokrytectví 23. února 2023 9:00

Online část festivalu, která 5. března naváže na část v kinosálech, zahrne všech 40 snímků z letošního programu na platformě KVIFF.TV. Celý program najdeš na stránkách festivalu.

Domů
Sdílet
Diskuse