Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Obsah vznikl ve spolupráci se společností TEDx. Článek byl vytvořený redaktorem, ale jde o specifickou formu partnerství.
8. března 2023 12:27
Čas čtení 1:40
Sponzorovaný obsah

Vojta Hlaváček z Brain We Are a další: Sleduj kompletní seznam řečníků TEDxYouth Prague 2023

Vojta Hlaváček z Brain We Are a další: Sleduj kompletní seznam řečníků TEDxYouth Prague 2023
Zdroj: TEDxYouth@Prague
KULTURA DUŠEVNÍ ZDRAVÍ TEDX
Uložit Uložené

Na téma regenerace promluví celkem 9 inspirativních osobností.

Každý z nás potřebuje čas od času regenerovat. A to jak fyzicky, tak psychicky. Pokud se ti to s přeplněným kalendářem příliš nedaří nebo si chceš zkrátka jen poslechnout, jak v uspěchané době nabírají síly úspěšné české osobnosti, vyraz ve středu 29. března 2023 na studentskou konferenci TEDxYouth@Prague.

Během dne vystoupí 9 inspirativních řečníků z řad úspěšných osobností české scény a přinesou jedinečný pohled na to, jak regenerovat nejen sebe, ale i svět kolem nás. Mezi nimi například moderátor Hyde Park Civilizace Daniel Stach nebo autor podcastu Brain We Are Vojta Hlaváček.

nakupuj vstupenky

Inspirace ke změně

TEDxYouth@Prague je konference, která dává studentům možnost sdílet své nápady. Akce poskytne mladým lidem příležitost spolupracovat mezi sebou navzájem, networkovat, vzdělávat se a rozvíjet během doprovodných aktivit. To vše dohromady vytváří dynamický a poutavý zážitek pro všechny návštěvníky.

TEDxYouth@Prague
Zdroj: TEDxYouth@Prague

Téma regenerace je výzvou pro mladé lidi, kteří chtějí prozkoumat, jak vytvářet pozitivní změny a obnovovat vlastní síly i své okolí. Různorodá skupina řečníků se podělí o své inspirativní myšlenky, postřehy a inovativní nápady, jak může každý z nás něco změnit.

„Věříme, že mladí lidé mají sílu změnit svět a naše konference jim k tomu poskytne nástroje, znalosti a inspiraci,“ uvedla Věra Mouchová, vedoucí programu TEDxYouth@Prague. „Téma regenerace se bude prolínat do všeho, co na akci potkáte, včetně doprovodných aktivit našich partnerů Microsoftu, 42 Prague a Digiteq Automotive,“ doplňuje.

9 řečníků s různým zaměřením

Na konferenci vystoupí celkem 9 řečníků včetně Daniela Stacha, Vojty Hlaváčka nebo adiktologa Adama Kulhánka. Kromě těchto odborníků se na konferenci představí také inspirativní mladí vědci a studenti, jako je vášnivá pilotka Rosina Kašičková, včelař Pavel Mach a student medicíny Vasil Kostin.

TEDxYouth@Prague, daniel stach
Zdroj: TEDxYouth@Prague

Své místo mezi řečníky má i Karolína Krejčová, spoluzakladatelka průkopnického projektu „Indiánky“. Otevřeně, s láskou a pokorou se podělí o osobní příběh a probere problémy, které trápí řadu žen. Především pak mladých, které se pokouší o založení rodiny. Bude mluvit o plodnosti a neplodnosti i dalších výzvách v životě ženy. 

Grafický designér Martin Pyšný promluví o svém boji s dyslexií a čtením dlouhých skript a textů. Popíše obtíže, kterými dyslektici trpí, představí také příběh o tom, jak si díky nemoci uvědomil, že sazba fontů má vliv na jeho vnímání psaných textů. A konečně zmíní svou práci na speciálním písmu Dysfont a dalších aktivitách pro lidi se speciálními poruchami učení.

Oblast technologií zastoupí František Mach, milovník robotů, matematického modelování a zakladatel startupu Nextdrop, který má být v budoucnu zodpovědný za zavlažování Zoo Plzeň.

TEDxYouth@Prague, františek mach
Zdroj: TEDxYouth@Prague

Kompletní medailonky řečníků, více informací o TEDxYouth@Prague a registraci na konferenci najdeš na webových stránkách akce.

Domů
Sdílet
Diskuse