Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. března 2023 15:22
Čas čtení 0:48
Veronika Dlesková

UFC zápasník oznámil, že je bisexuál. Donutilo ho k tomu video, které proniklo na veřejnost

UFC zápasník oznámil, že je bisexuál. Donutilo ho k tomu video, které proniklo na veřejnost
Zdroj: Wikimedia/Andrius Petrucenia/volně k užití
SPORT BOJOVÉ SPORTY LGBTQ+ LIDÉ MMA UFC
Uložit Uložené

Americký MMA zápasník Jeff Molina byl přinucen ke coming outu poté, co se ve čtvrtek dostalo na veřejnost jeho soukromé video. Stal se tak prvním mužským zápasníkem UFC, který oznámil, že je bisexuál.

Pětadvacetiletý MMA zápasník Jeff Molina v pátek na Twitteru učinil prohlášení, ve kterém oznámil, že je bisexuál. Reagoval tím na soukromé video, které ve čtvrtek proniklo na sociální sítě. Informovala o tom stanice BBC.

Doporučeno
Megazápas Végh vs. Vémola 2 potvrzen! Oktagon oficiálně oznámil odvetu, na kterou fanoušci roky čekali Megazápas Végh vs. Vémola 2 potvrzen! Oktagon oficiálně oznámil odvetu, na kterou fanoušci roky čekali 12. března 2023 18:52

„Takhle jsem to udělat nechtěl, ale možnost udělat to, až budu připraven, mi byla odepřena. Snažil jsem se svůj soukromý život nezveřejňovat na sociálních sítích,“ uvedl Molina. „Ve sportu, ve kterém je většina fanoušků homofobní, jsem coming out během kariéry vůbec nechtěl udělat,“ dodal. 

Bojovník zároveň uvedl, že si přál být známý pro své dovednosti, kterým zasvětil 11 let svého života, a nejen jako „ten bisexuální UFC zápasník“, což si podle něj mnozí přeloží prostě jako „gay UFC zápasník“. Orientaci dle svých slov dříve tajil, protože se bál reakce kolegů a přátel.

Vítěz všech tří zápasů, kterých se v UFC zúčastnil, měl na sobě během zápasu se Zhalgasem Zhumagulovem v roce 2022 úbor podporující Pride. Za to si od fanoušků vysloužil šikanu na sociálních sítích.

Molina ve svém příspěvku opět otevřel důležité téma, které v posledních měsících a letech rezonuje sportovním světem. Ačkoliv je coming out ve sportu čím dál častější, v bojových sportech je některými fanoušky stále považován za tabu.

Domů
Sdílet
Diskuse