Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
7. dubna 2023 13:00
Čas čtení 0:18
Tereza Patočková

Kvíz: Jsi ve vztahu s narcist(k)ou?

Kvíz: Jsi ve vztahu s narcist(k)ou?
Zdroj: Pexels/Vera Arsic
ZAJÍMAVOSTI KVÍZ LÁSKA O VZTAZÍCH A LÁSCE VZTAHY
Uložit Uložené

Máš podezření, že jsi v toxickém vztahu s člověkem, který může mít narcistickou poruchu osobnosti? Upozaďuješ se a ztrácíš se? Udělej si test, který ti pomůže odhalit toxické situace ve vztahu.

Doporučeno
Red flags, že jsi ve vztahu s „narcisem“. Takhle vypadá cyklus emočního zneužívání Red flags, že jsi ve vztahu s „narcisem“. Takhle vypadá cyklus emočního zneužívání 29. března 2023 16:30

Být ve vztahu s narcist(k)ou může být velmi transformativní zkušenost. Pokud máš podezření, že má tvůj partner či partnerka narcistní poruchu osobnosti, určitě vyhledej pomoc a pobav se o svých zkušenostech s odborníkem. Pokud v tobě hlodá nejistota, vyplň si náš test, který ti pomůže s navigací ve tvém vztahu. Je ale důležité si uvědomit, že už jen podezření by tě mělo vést k hlubšímu zamyšlení a pobavení se o své zkušenosti minimálně s kamarády. Sdílení zkušeností je vždy začátek.

Kvíz
Jsi ve vztahu s narcist(k)ou?
110
Máš pocit, že partner*ka vidí svět černobíle. Lidé jsou buď špatní, nebo dobří a nic mezi tím.
Ano
Ne
210
Partner*ka má neustálou potřebu validace. Ať už je to zastání ve sporech s ostatními, nebo jakákoliv jiná potřeba ujišťování se, že je bez viny.
Ano
Ne
310
Partner*ka má vždycky poslední slovo. Pokud to tak není, udělá všechno pro to, aby to tak bylo. Včetně ošklivých hádek o maličkostech. Máš pocit, že pokud neřekneš přesně to, co chce, nikdy se z hádky nevymaníš.
Ano
Ne
410
Partner*ka potřebuje, aby bylo všechno perfektní. Tuhle představu ale neaplikuje pouze na sebe a svůj život, ale na všechny, kteří v něm figurují.
Ano
Ne
510
Máš pocit, že partner*ka nepřebírá zodpovědnost za nic. I přesto, že chce mít vše pod kontrolou, nikdy není tím/tou, kdo se za věci zaručí.
Ano
Ne
610
Máš pocit, že tvůj nesouhlas doopravdy nic neznamená. Nemáš chuť na sex? Vždycky tě nějak přemluví nebo donutí. Tvoje ne je buď urazí, dotkne se jich, anebo je naštve. Pro tvoje pocity nikdy není prostor, vždy se probírá jen to, co tvoje odmítnutí způsobuje jim.
Ano
Ne
710
Na stole jsou hlavně jejich trable a potíže. Mohou se probírat i hodiny. Jakmile máš ale trápení ty, je to ze stolu smeteno velice rychle. Najde se banální řešení nebo formule, jak bys to měl*a vyřešit nebo se zachovat. Máš pocit, že empatii umí pouze přijímat, ale nikdy vrátit.
Ano
Ne
810
Emoce sdílíte pouze jednostranně. Jsou smutní a ty taky? Máte absolutní propojení. Jsou veselí a ty taky? Rozumíte si a všechno je růžové. Jakmile se ale v emocích rozejdete, prostor pro ty tvoje neexistuje, musíš je podřídit těm, které zrovna cítí on*a.
Ano
Ne
910
Vše dělí na dobré a špatné. Jakékoli negativní myšlenky nebo chování svádí na tebe nebo na druhé, zatímco zásluhy za vše pozitivní a dobré si připisují sami.
Ano
Ne
1010
Z omluv partnera*partnerky máš vždy pocit, že je část viny i na tobě. Většinou jde především o výmluvy a slohy o tom, proč se věci staly tak, jak se staly. „Promiň, že jsem ti ublížil*a,“ v nich ale nefiguruje.
Ano
Ne
Vyhodnotit kvíz
Domů
Sdílet
Diskuse