Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2023 19:20
Čas čtení 1:08
Vojtěch Vanda

Češi si jako gólovou znělku na mistrovství světa zvolili Hafo od Franka Wilda a Kafuu

Češi si jako gólovou znělku na mistrovství světa zvolili Hafo od Franka Wilda a Kafuu
Zdroj: FOTO TASR/Michal Svítok
SPORT ČESKO HOKEJ
Uložit Uložené

Tzv. goal horn, který se ozve poté, co vstřelí hokejový tým branku, se nese hledištěm turnaje pokaždé, když skóruje. Český hokejový tým do 18 let to na MS ve Švýcarsku vzal od podlahy a místo klasik si zvolil nedávno vytvořenou kontroverzní písničku.

Na znělku upozornil sám autor písně Frank Wild na Instagramu, který sdílel story webu Hokej Netradičně. Pořízený záznam je z prvního zápasu kvalifikační skupiny A, v němž čeští mladíci museli dotahovat gólové manko, které získali na Slováky. Stav 0:2 dokázali srovnat, nakonec ale padli po nájezdech, pročež museli být spokojeni s jedním bodem.

Doporučeno
Radost! České hokejistky si z mistrovství světa opět vezou medaili Radost! České hokejistky si z mistrovství světa opět vezou medaili 17. dubna 2023 7:48

Část písně lze ale slyšet i na oficiálním záznamu IIHF, který byl uploadován na server Vimeo. Hned po vstřelení gólu je puštěn refrén, který zní: Baby, ty seš hafo. Baby, chci tě hafo / Baby, ty seš hafo, baby, tak pojď na to / Ukazuje ass, já slintám jak pes / Hafo, hafo, hafo, chci ji mít nahoře bez.

Sukně, feny a metafora pro sex

Kontroverzní muzikant Frank Wild je známý tím, že se snaží posluchače šokovat, což baví i další osobnosti českého YouTube, showbyznysu a podobných odvětví. Samotný track Hafo, v jehož videoklipu účinkuje původně tiktokerka a nyní jedna z úspěšných žen na OnlyFans Anna Hamannová alias Kafuu na vodítku jako pes, získal již přes 3,8 milionu zhlédnutí. 

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Psychotický Robert De Niro a hudební maniak J. K. Simmons ti na Netflixu přivodí infarkt Co si pustit o víkendu: Psychotický Robert De Niro a hudební maniak J. K. Simmons ti na Netflixu přivodí infarkt 21. dubna 2023 16:00

Písnička je chytlavá a její úspěch je postaven na jasně viditelných faktorech. Ve videoklipu jsou obsazeny hezké dívky v sukních jako feny, které Frank Wild jako jejich páníček prohání na studiovém palouku nepříjemně připomínajícím kopečky v Teletubbies, účinkující si své role náležitě užívají a text je jednou velkou metaforou pro sex, který byl vryt do každého slova.

Otázka zní, jestli se písnička hodí jako reprezentační goal horn pro českou mládežnickou reprezentaci. „Aspoň vím, proč nechtějí dávat góly…“ komentoval fakt jeden z uživatelů na Instagramu pod příspěvkem Hokej Netradičně. „Chápu, že je to chytlavý, a ať si každý poslouchá, co chce. Sám, v kabině. Ale použít tohle na MS? S tím textem, který v tom je? Totální úlet,“ komentoval druhý.

Doporučeno
Kdo je Jakub Jankto? Popsali jsme jeho cestu na vrchol, veřejný coming out a exces s policií Kdo je Jakub Jankto? Popsali jsme jeho cestu na vrchol, veřejný coming out a exces s policií 21. dubna 2023 12:30
Domů
Sdílet
Diskuse