Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
4. května 2023 13:30
Čas čtení 0:49
Kristýna Dobiášová

Video: Potkali se u kontejneru. Muž odemkl popelnici, vyskočil z ní medvěd

Video: Potkali se u kontejneru. Muž odemkl popelnici, vyskočil z ní medvěd
Zdroj: Wikimedia Commons/Cephas
ZAHRANIČÍ KANADA SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Medvěd černý překvapil ředitele školy v Západní Virginii. Zvíře se vynořilo z kontejneru před základní školou, informuje BBC. Konflikty a setkání s medvědy přibývají, jelikož stále více lidí žije v jejich teritoriu.

Videozáznamy z bezpečnostních kamer zobrazují ředitele Jamese Marshe, jak odemyká víko popelnice. Následně z kontejneru vyskočí medvěd a odběhne pryč.

Stále více lidí žije v prostředí medvědů

„To bylo v 7:15 ráno. Pokud ještě nejste vzhůru, tak vás to probudí,“ cituje BBC Marshe z vyjádření pro AP. Odborníci ale uvádí, že pan Marsh není jediným, kdo narazil na medvěda v popelnici. „Je to velmi časté. S rostoucí lidskou populací se setkáváme se stále větším počtem lidí žijících v medvědím prostředí,“ uvedla Kim Titchener, zakladatelka organizace Bear Safety and More. „Konfliktů bohužel přibývá.“

Doporučeno
Mapa ukazuje mimořádnou aktivitu: Češi a Češky, pozor na klíšťata! Podívej se, jak je na tom tvé bydliště Mapa ukazuje mimořádnou aktivitu: Češi a Češky, pozor na klíšťata! Podívej se, jak je na tom tvé bydliště 4. května 2023 10:40

V Severní Americe žije více než 700 tisíc medvědů černých. Jsou sice zřídkakdy agresivní, je u nich ale větší šance styku s člověkem než u dalších druhů. Podle Titchener jsou pro medvědy ideálním místem skládky, na kterých jedí zbytky lidské stravy.

Lidé mohou otestovat vlastní popelnici, zda by dokázala vzdorovat medvědům

Odpadkové koše odolné vůči medvědům jsou z kovu. Mají také klipy, aby se do nich zvíře nedostalo. Používají se především v kempech nebo parcích. Lidé, kteří mají obavy, že by jejich popelnice setkání s medvědem nevydržela, ji mohou nechat otestovat v Grizzly and Wolf Discovery Center v Montaně. Zaměstnanci ji naloží jídlem a následně k ní pustí grizzlyho, který se do ní pokusí dostat.

Doporučeno
TikTok zaujal videi o zálesáctví a rybaření. Mí hejtři byli hlavně důchodci, mladí mě podporují, říká Matěj Houška z Teamu 2010 TikTok zaujal videi o zálesáctví a rybaření. Mí hejtři byli hlavně důchodci, mladí mě podporují, říká Matěj Houška z Teamu 2010 28. února 2023 10:00
Domů
Sdílet
Diskuse