Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. května 2023 17:47
Čas čtení 1:01
Ondřej Jarůšek

Nejbrutálnější hra je zpět! Mortal Kombat 1 vyjde už letos, sleduj první trailer plný krve a legendárních postav

Nejbrutálnější hra je zpět! Mortal Kombat 1 vyjde už letos, sleduj první trailer plný krve a legendárních postav
Zdroj: Mortal Kombat/propagační materiál
TECH GAMING
Uložit Uložené

Společnost NetherRealm Studios právě oficiálně odhalila pokračování věhlasné bojové série Mortal Kombat.

Rok 2023 bude pro bojové hry extrémně nabitý. Kromě Tekkenu 8 či Street Fightera 6 vyjde i Mortal Kombat 1. Tvůrci nový díl v posledních dnech teasovali na sociálních sítích a dnes vydali první trailer. Ten zároveň potvrzuje, že nový Mortal Kombat ponese číslovku 1 (nikoliv 12, jak se původně spekulovalo) a v časové linii nás čeká skok do minulosti, respektive k novému začátku. Hra vychází už tento rok.

Jak informuje Polygon, tvůrci nový díl popisují jako „znovuzrozené Mortal Kombat univerzum, které stvořil Fire God Liu Kang“. Liu Kang se stal bohem na konci posledního dílu (Mortal Kombat 11 z roku 2019), aby porazil hlavní záporačku Kroniku, která manipulovala s časem. MK 1 má být začátkem nové éry pro celou sérii. Autoři dále slibují nový soubojový systém, herní módy či nové verze známých postav. 

Doporučeno
KVÍZ: Top 10 nejnechutnějších monster a zrůd. Poznáš, ze kterých jsou her? KVÍZ: Top 10 nejnechutnějších monster a zrůd. Poznáš, ze kterých jsou her? 28. dubna 2023 8:32

V traileru je k vidění celá řada ikonických bojovníků, jako například Shang Tsung, Liu Kang, Raiden, Scorpion, Kitana, Mileena nebo Sub-Zero. Samozřejmostí pak jsou i ukázky akčních scén a takzvaných fatalit. Právě tyto brutální útoky jsou s celou sérií neodmyslitelně spojeny, fanoušci a fanynky pořádně krvavých soubojů se tak mají na co těšit. Vizuální stránka vypadá skvěle, ukázky přímo z hraní však zatím tvůrci nenabídli.

Hra Mortal Kombat 1 vychází 19. září 2023. Předobjednávky se spustí již 19. května (zítra). Hráči a hráčky, kteří si hru předobjednají, získají jako hratelnou postavu nechvalně známého záporáka Shanga Tsunga a přístup do beta verze (na PlayStation a Xbox). Na oficiální stránce jsou jako podporované platformy uvedeny PS5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch a PC (Steam a Epic Store).

Domů
Sdílet
Diskuse