Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2023 16:00
Čas čtení 1:46
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Boží Anthony Hopkins „odchází“ a kočičky ztrácí tajemství na Netflixu

Co si pustit o víkendu: Boží Anthony Hopkins „odchází“ a kočičky ztrácí tajemství na Netflixu
Zdroj: Lionsgate UK
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU NETFLIX NETFLIX FILMY NETFLIX SERIÁLY PROGRAM DISNEY+ VOYO
Uložit Uložené

Jestli tě obtěžuje scrollování nekonečnou nabídkou streamovacích platforem, jsi tu správně.

Víkend přichází a my jsme si opět připravili filmové tipy pro ty, kteří rádi stráví volno v pohodlí domova sledováním streamovacích platforem. Předposlední květnový víkend se můžeš podívat do hlavy křehké mysli stárnoucího člověka, ale nahlédneš i do mysli oblíbených domácích mazlíčků. 

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Brad Pitt je Beruška na HBO, třísetkilový Brendan Fraser pláče na KVIFFTV a česká legenda září na Netflixu Co si pustit o víkendu: Brad Pitt je Beruška na HBO, třísetkilový Brendan Fraser pláče na KVIFFTV a česká legenda září na Netflixu 12. května 2023 16:00

The Father

Pokud miluješ komorní a emotivní filmy, na Oscara nominovaný film z roku 2020 s Anthonym Hopkinsem tě nadchne. Příběh starého otce s Alzheimerovou chorobou tě zavede do prostředí velkého, a ne úplně přehledného londýnského bytu a poskytne ti pohled do chřadnoucí mysli zmateného muže.

Anthony Hopkins 2022
Zdroj: Getty Images/Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic


Jeho dcera Anne (Olivia Colman) se bojí, že se o sebe její táta už nedokáže postarat, a snaží se mu proto najít někoho, kdo by o něj pečoval. Problém je, že Anthony si nemyslí, že pomoc potřebuje, a pokusy své dcery sabotuje. Divadelní režisér Florian Zeller vypráví příběh z otcovy perspektivy a i díky tomu se při sledování adaptace jeho hry nebudeš ani na chvíli nudit. The Father zvládá podat intenzivní emoce, aniž by tě topil v sentimentu, přesto se ale vsadíme, že ti ukápne nejedna slzička.

Doporučeno
DiCaprio, Spielberg a miliony diváků mu sedli na lep. Toto je pravdivý příběh úchylného podvodníka z filmu Catch Me If You Can DiCaprio, Spielberg a miliony diváků mu sedli na lep. Toto je pravdivý příběh úchylného podvodníka z filmu Catch Me If You Can 19. března 2023 11:00

Film, který najdeš na Netflixu, tě potěší skvělým střihem, světlem, vybroušeným scénářem bez jediného slova „navíc“ a strhujícími výkony dvojice Hopkins–Colman. Na rozdíl od velké části podobných dramat je navíc svižný a natočený s ohromnou lehkostí. Pokud jsi fanoušek konverzačních dramat, The Father by ti rozhodně neměl uniknout.

Inside the Mind of a Cat

Podíval*a ses někdy na kočku s tím, že absolutně nechápeš, co se jí honí hlavou? Velmi pravděpodobně se na tebe podívala zpátky, z ničeho nic vyskočila do vzduchu a začala nekontrolovaně běhat po místnosti. Nahlédnout do záhadné kočičí mysli bychom chtěli všichni a tenhle dokument na Netflixu by nám s tím mohl trochu pomoci.

kočka
Zdroj: Flickr/Lebatihem/volně k užití


V hodinovém easy watching filmu vědci a vědkyně postupně prozkoumávají a popisují, jak funguje kočičí mysl. Dokument sleduje základní věci od otázky, jestli kočky znají svoje jméno, až po jemné nuance v řeči kočičího těla. Dozvíš se ale i pár zajímavostí o tisíce let starém vztahu koček a lidí. 

Doporučeno
KVÍZ: Jaké zvíře se k tobě hodí? KVÍZ: Jaké zvíře se k tobě hodí? 17. května 2023 8:30

Inside the Mind of a Cat je víkendová odpočinkovka a spíš než hloubkovou sondu očekávej výběr zajímavostí ve stylu klasického „netflixovského“ dokumentu. I tak ti ale může rozšířit obzory, a pokud jsi informace z filmu už znal*a, aspoň se podíváš na roztomilé kočičky. Ňuňu.

Nezapomeň, že na začátku příštího týdne přichází na Netflix také znepokojivý dokument Victim/Suspect líčící zkušenosti obětí znásilnění se selhávajícím policejním systémem ve Spojených státech amerických, na Voyo už dnes najdeš poslední díl minisérie Iveta o legendě českého popu, Disney+ postupně vypouští nové díly seriálu Světlo naděje. Ten ti odvypráví slavný příběh Anne Frank z pohledu Miep Gies, ženy, která se během druhé světové války snažila zachránit nejeden život.

Domů
Sdílet
Diskuse