Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
12. května 2023 16:00
Čas čtení 1:52
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Brad Pitt je Beruška na HBO, třísetkilový Brendan Fraser pláče na KVIFFTV a česká legenda září na Netflixu

Co si pustit o víkendu: Brad Pitt je Beruška na HBO, třísetkilový Brendan Fraser pláče na KVIFFTV a česká legenda září na Netflixu
Zdroj: ITAFILM
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU HBO MAX NETFLIX
Uložit Uložené

Přinášíme ti tipy na filmy a seriály na VOD platformách, které by ti neměly uniknout.

Pracovní týden byl sice kapku kratší, než jsme zvyklí, přesto se ti z běžných povinností mohly jednoduše vybít baterky. Jestli jsi ten typ, který odpočívá sledováním filmů a seriálů z pohodlí domova, máme pro tebe opět výběr lahůdek, jež tě na VOD nezklamou.

Doporučeno
Co si pustit o prodlouženém víkendu: Dej si dramata Eda Sheerana, Colina Farrella jako rasistu nebo čarodějný horor z Východu Co si pustit o prodlouženém víkendu: Dej si dramata Eda Sheerana, Colina Farrella jako rasistu nebo čarodějný horor z Východu 5. května 2023 16:00

Bullet Train

Už trochu postaršímu zabijákovi Bradu Pittovi se přezdívá Beruška. Podobně jako herec sám je doba jeho největších bitek, svalů a zabíjení na ústupu a Beruška chce vykonávat svoji práci tak mírumilovně, jak to jenom půjde. Během poslední mise ale musí v nejrychlejším vlaku na světě ukrást jeden podivný stříbrný kufřík. Jak to tak bývá, Brad Pitt bude mít smůlu a po kufříku nejde sám. A tak se na cestě bullet trainem v reálném čase bude muset vypořádat s dalšími zabijáky a zlodějíčky.

Bullet Train
Zdroj: Sony Pictures Releasing


Bullet Train je povedený a tak trochu sebeironický akčňák od Davida Leitche. Od toho můžeš znát třeba Deadpoola nebo prvního Johna Wicka. Zrovna tyto dva filmy nezmiňujeme náhodou, protože stejně jako v nich se i v loňském snímku s Bradem Pittem dočkáš kvalitní akční choreografie, zajímavých postav a většinou i poměrně vtipných hlášek.

Doporučeno
Kamerou umístěnou ve vagině fotografuje své milence. Podívej se na unikátní sérii intimních momentů Kamerou umístěnou ve vagině fotografuje své milence. Podívej se na unikátní sérii intimních momentů 12. května 2023 6:00

Film, který se z drtivé většiny odehrává přímo v nejrychlejším vlaku na světě, je ideální, pokud se chceš podívat na nepříliš náročnou, ale kvalitní žánrovku, která se navíc nebojí udělat si legraci sama ze sebe. Bullet Train najdeš na HBO Max.

 
Filmový dobrodruh Karel Zeman

Jestli nemáš náladu na totální odpočinkovku a radši chceš strávit víkend vzděláváním se, vyzkoušej Filmového dobrodruha Karla Zemana, kterého najdeš na Netflixu. Je to už trochu starší dokument, ale za pozornost rozhodně stojí.

Karel Zeman
Zdroj: ČSFD/Česká Televize


Karel Zeman je jednou z nejvýraznějších osobností českého filmu, navíc se zásadním zahraničním dopadem. Diváky a filmové nadšence vzal do pravěku, do oceánů nebo na Měsíc. A to naprosto bez použití digitálních efektů. Ve filmu zjistíš, jak si vybudoval první improvizované studio nebo jak jeho doma vyrobené loutky ožívaly v prvních filmech natočených na amatérskou kameru.

Doporučeno
Iveta: Dva ohromující talenty své generace se spojily a Fialová opět exceluje. Ubrat na sentimentu by ale neškodilo Iveta: Dva ohromující talenty své generace se spojily a Fialová opět exceluje. Ubrat na sentimentu by ale neškodilo 6. května 2023 20:35

Ve filmu se objeví i Tim Burton nebo Terry Gilliam, kteří popíšou svoje zkušenosti se Zemanovým dílem, a i díky výpovědím podobně velkých tvůrců dokument hezky ukazuje, jak významný byl animátor z Ostroměře ve filmovém světě. Pokud se nám nebude dařit v hokeji, národní hrdost ti zkrátka může vrátit tahle legenda.

Nezapomeň dnes ani na druhý díl seriálu Iveta se skvělou Annou Fialovou, který najdeš na Voyo. Viděli jsme už všechny díly a přečíst si o nich můžeš v tomto článku. V příštím týdnu se můžeš těšit také na nový Netflix dokument o Conoru McGregorovi.

The Whale
Zdroj: A24

Jestli pořád nemáš dost a potrpíš si na top herectví, určitě za to stojí Oscarem oceněný Brendan Fraser v emotivním dramatu The Whale. Nejen on, ale všichni na place podávají vynikající výkony a potěší tě také promyšlená scénografie a kamera. Dojemný příběh umírajícího Charlieho si můžeš pustit na platformě karlovarského filmového festivalu KVIFF.TV, film jsme také recenzovali a celý text nalezneš zde.

Doporučeno
Velryba místo masturbace. Oscarový Brendan Fraser nás v The Whale nutí postavit se vlastnímu pokrytectví Velryba místo masturbace. Oscarový Brendan Fraser nás v The Whale nutí postavit se vlastnímu pokrytectví 23. února 2023 9:00
Domů
Sdílet
Diskuse