Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. května 2023 20:56
Čas čtení 1:26
Vojtěch Vanda

Sparta Praha je fotbalovým mistrem ligy. Letenští získali po devíti letech titul remízou 0:0 na Slovácku

Sparta Praha je fotbalovým mistrem ligy. Letenští získali po devíti letech titul remízou 0:0 na Slovácku
Zdroj: ČTK/Glück Dalibor
SPORT 1.FC SLOVÁCKO AC SPARTA PRAHA ČESKO FOTBAL SK SLAVIA PRAHA
Uložit Uložené

Fotbalové Spartě stačil jeden bod na to, aby skoro po dekádě získala mistrovský ligový titul. O zisku poháru pro vítěze ligy rozhodla na Slovácku.

V úterý se hrály předposlední zápasy nástavby české Fortuna ligy, které mohly rozhodnout o novém mistru ligy. Plzeň, která se stala mistrem minulý rok, byla vlastně jediným celkem, kterému ve skupině o titul o nic nešlo. Fanoušky totiž čekal souboj o titul mezi pražskými S, tedy Spartou a Slavií, a souboj o poslední místo v Evropské konferenční lize, do něhož zasahovali Bohemians, Slovácko i Sigma Olomouc.

Nejsledovanějším zápasem kola byl však souboj mezi Slováckem a Spartou. Letenští totiž mohli v Uherském Hradišti sami rozhodnout o tom, že se stanou mistry ligy. Stačilo jim pouze bodovat. Asi nikoho nepřekvapí, že sparťané chtěli od zápasu víc, jenže v cestě jim stáli Moravané, proti nimž se jim v poslední době vůbec nedaří a zejména na jejich hřišti. 

Poslední ligový zápas dopadl remízou, ten předtím dokonce vysokou prohrou 4:0. Slovácku šlo navíc o poháry, tudíž trenér Priske nechtěl nic podcenit. A přestože nemohl do útoku nasadit své ofenzivní klenoty Kuchtu s Čvančarou, v sestavě mu nechyběl rozhodující hráč posledních klání Ladislav Krejčí mladší. Domácím zase kvůli dohodě o hostování chyběl v sestavě Michal Trávník.

Nemastné neslané

První polovina utkání se však ukázala poměrně chudá na vyložené šance. Některé zajímavé výpady ukázali v deštivém počasí jak domácí, tak hosté, když už se ale ukázala nějaká nebezpečná šance nebo chyba gólmana, dokázali ji zlikvidovat bránící hráči. Největší šanci půle měl k jejímu konci záložník Slovácka Brandner, jehož ránu po přímém kopu ale zablokoval chumel bránících hráčů. 

Doporučeno
„Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují 25. dubna 2024 15:00

První střela Sparty přišla v 57. minutě, kdy Hofmann nedokázal zastavit Mincheva a jasný gól zachránil Nguyen. Letenští si drželi tlak, jenž vyvrcholil hlavičkou Vitíka těsně vedle brány. Zápas plynul ne zrovna akčně, nicméně za otěže táhli rudí, jejichž snažení se sice nepřetavilo v gól, ale Kovářova nula znamenala zisk mistrovského titulu.

V paralelně hraných utkáních se Sigma Olomouc pokusila o překvapení, když po šesti minutách vedla nad Slavií 2:0, do poločasu však srovnal dvěma góly střelec Jurečka. Sešívaným se povedlo zápas otočit gólem Lingra a vyhráli 2:3. Viktoria Plzeň zase jen potvrdila svou hrozivou formu a ještě do konce prvního poločasu prohrávala s Bohemians 0:2 na vlastním hřišti. Klokani, motivovaní evropskými poháry, výsledek nakonec udrželi a velmi se přiblížili konferenční lize.

Domů
Sdílet
Diskuse