Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. května 2023 v 20:56
Čas čtení 1:26
Vojtěch Vanda

Sparta Praha je fotbalovým mistrem ligy. Letenští získali po devíti letech titul remízou 0:0 na Slovácku

Sparta Praha je fotbalovým mistrem ligy. Letenští získali po devíti letech titul remízou 0:0 na Slovácku
Zdroj: ČTK/Glück Dalibor
SPORT 1.FC SLOVÁCKO AC SPARTA PRAHA ČESKO FOTBAL SK SLAVIA PRAHA
Uložit Uložené

Fotbalové Spartě stačil jeden bod na to, aby skoro po dekádě získala mistrovský ligový titul. O zisku poháru pro vítěze ligy rozhodla na Slovácku.

V úterý se hrály předposlední zápasy nástavby české Fortuna ligy, které mohly rozhodnout o novém mistru ligy. Plzeň, která se stala mistrem minulý rok, byla vlastně jediným celkem, kterému ve skupině o titul o nic nešlo. Fanoušky totiž čekal souboj o titul mezi pražskými S, tedy Spartou a Slavií, a souboj o poslední místo v Evropské konferenční lize, do něhož zasahovali Bohemians, Slovácko i Sigma Olomouc.

Nejsledovanějším zápasem kola byl však souboj mezi Slováckem a Spartou. Letenští totiž mohli v Uherském Hradišti sami rozhodnout o tom, že se stanou mistry ligy. Stačilo jim pouze bodovat. Asi nikoho nepřekvapí, že sparťané chtěli od zápasu víc, jenže v cestě jim stáli Moravané, proti nimž se jim v poslední době vůbec nedaří a zejména na jejich hřišti. 

Poslední ligový zápas dopadl remízou, ten předtím dokonce vysokou prohrou 4:0. Slovácku šlo navíc o poháry, tudíž trenér Priske nechtěl nic podcenit. A přestože nemohl do útoku nasadit své ofenzivní klenoty Kuchtu s Čvančarou, v sestavě mu nechyběl rozhodující hráč posledních klání Ladislav Krejčí mladší. Domácím zase kvůli dohodě o hostování chyběl v sestavě Michal Trávník.

Nemastné neslané

První polovina utkání se však ukázala poměrně chudá na vyložené šance. Některé zajímavé výpady ukázali v deštivém počasí jak domácí, tak hosté, když už se ale ukázala nějaká nebezpečná šance nebo chyba gólmana, dokázali ji zlikvidovat bránící hráči. Největší šanci půle měl k jejímu konci záložník Slovácka Brandner, jehož ránu po přímém kopu ale zablokoval chumel bránících hráčů. 

Doporučeno
Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda 25. července 2024 v 7:00

První střela Sparty přišla v 57. minutě, kdy Hofmann nedokázal zastavit Mincheva a jasný gól zachránil Nguyen. Letenští si drželi tlak, jenž vyvrcholil hlavičkou Vitíka těsně vedle brány. Zápas plynul ne zrovna akčně, nicméně za otěže táhli rudí, jejichž snažení se sice nepřetavilo v gól, ale Kovářova nula znamenala zisk mistrovského titulu.

V paralelně hraných utkáních se Sigma Olomouc pokusila o překvapení, když po šesti minutách vedla nad Slavií 2:0, do poločasu však srovnal dvěma góly střelec Jurečka. Sešívaným se povedlo zápas otočit gólem Lingra a vyhráli 2:3. Viktoria Plzeň zase jen potvrdila svou hrozivou formu a ještě do konce prvního poločasu prohrávala s Bohemians 0:2 na vlastním hřišti. Klokani, motivovaní evropskými poháry, výsledek nakonec udrželi a velmi se přiblížili konferenční lize.

Domů
Sdílet
Diskuse