Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. května 2023 8:48
Čas čtení 1:09
Adéla Ježková

Fanoušci Taylor Swift prodávají bizarní předměty z jejího turné. Je libo pytlík „autentického vzduchu“?

Fanoušci Taylor Swift prodávají bizarní předměty z jejího turné. Je libo pytlík „autentického vzduchu“?
Zdroj: Wikimedia Commons
HUDBA HUDBA KONCERTY TAYLOR SWIFT ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Na aktuálně probíhajícím turné americké zpěvačky Taylor Swift se snaží vydělat i její fanouškovská základna.

Nejlevnější lístky na turné „Eras“ americké zpěvačky Taylor Swift se prodávají kolem 400 dolarů (v přepočtu zhruba 8 800 Kč). Jejich průměrná cena se ovšem nyní pohybuje již kolem 1 700 dolarů (v přepočtu asi 37 300 Kč) a najdou se i lístky za neuvěřitelných 7 000 dolarů (asi 154 tisíc Kč). Pro spoustu fanoušků a fanynek je tak koncert z finančních důvodů nedostupný. 

Jak popisuje deník Insider, nemůžou-li fanoušci na koncert, musí koncert za fanoušky. Na online bazarech se tak začaly objevovat poměrně bizarní upomínkové předměty z turné. Jedna uživatelka například na Facebooku prodává jednotlivé konfety z koncertu – za 10 dolarů (220 Kč) jeden. Další jich na Ebay prodává v setu po pěti. 

Pytlík vzduchu, který možná dýchala i Taylor

Za necelých 1 500 Kč si také můžeš koupit papírový lístek na koncert, který již proběhl, nebo světelný náramek z koncertu za 330 Kč. O asi největší bizár se ovšem postarala prodávající z amerického státu Massachusetts. Za lidových 2 190 Kč prodává uzavíratelný pytlík s „autentickým vzduchem“ koncertu z 19. května. Pochází přímo ze „sedadel na podlaze“!

„Nelze to potvrdit, ale existuje vysoká pravděpodobnost, že Taylor tento konkrétní vzorek vzduchu v určitém okamžiku během show skutečně dýchala. Tohle je vaše šance mít kousek z ní a z turné Eras navždy!“ láká prodejkyně ke koupi. Výtěžek z prodeje má podle jejích slov jít na splacení studentské půjčky a dluhu, který vznikl nákupem vstupenek.

taylor swift koncert
Zdroj: Ebay/propagační materiál

Taylor Swift zahájila své letošní turné po USA v březnu na stadionu State Farm Stadium v arizonském Glendale a zakončí jej na začátku srpna v Los Angeles. Jak uvádí AzCentral, Swift již překonala rekord v počtu prodaných vstupenek na koncert za jediný den a předstihla Madonnino turné Sticky & Sweet Tour jako nejvýdělečnější turné ženské zpěvačky v historii.

Anketa:
Koupil*a by sis vzduch z koncertu Taylor Swift? 
Jsem totální swiftie, fakt bych to koupil*a.
Jste se už všichni úplně zbláznili? 
Jsem totální swiftie, fakt bych to koupil*a.
22 %
Jste se už všichni úplně zbláznili? 
78 %
Domů
Sdílet
Diskuse