Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2023 15:00
Čas čtení 1:17
Richard Balog

Modely inspirované potápěčskou výstrojí i mistrovské krejčovství. Prohlédni si novou kolekci Louis Vuitton

Modely inspirované potápěčskou výstrojí i mistrovské krejčovství. Prohlédni si novou kolekci Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton
MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Kreativní ředitel Nicolas Ghesquière představil kolekci Cruise 2024, která má uvolněnou dovolenkovou atmosféru a vypadá božsky. Text vyšel původně na slovenském webu Refresher.sk.

Vedení společnosti Louis Vuitton přivítalo letošní letní sezónu ve velkém stylu, když představilo novou dámskou kolekci s podtitulem Cruise 2024.

Přehlídka se uskutečnila na malém soukromém ostrově Isola Bella na jezeře Maggiore, který v minulosti patřil slavné rodině Borromeo. Šlo o první přehlídku módního domu Louis Vuitton v Itálii. Mezi hosty nechyběly známé tváře včetně Oprah Winfrey či Madonny, které si užily skvělou show.

Jak uvádí BoF, kolekce Cruise, Holiday nebo Resort se uvádějí na trh mezi dvěma hlavními sezónami ready-to-wear. Původně byly vytvořeny s ohledem na cestovní ruch pro ty zákazníky, kteří potřebují z důvodu svých cest do jiného podnebí v polovině sezóny obměnit šatník.

V současnosti si je osvojily mnohé velké značky, jelikož s sebou přináší příležitost uvést na trh zcela novou kolekci, která pokrývá vysokou poptávku po produktech po celý rok.

Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton

Tato slova potvrzuje i nejnovější dílo kreativního ředitele dámské módy v módním domě Louis Vuitton Nicolase Ghesquièra, který ukázal 50 modelů v uvolněné dovolenkové atmosféře. „Začali jsme myšlenkou, že dívky pocházejí z vody jako mořské jezerní panny a mění se na něco jiného. Na konci se z mořské panny stává květina, ale možná ne tak úplně květina, která existuje,“ uvedl pro Vogue k tématu inspirace Ghesquière.

Kolekce představuje příběh o výjimečnosti a spojuje v sobě hned několik vlivů a inspirací. Odhaluje hybridní eleganci barokního přepychu a nových materiálů. Ghesquière nachází rovnováhu mezi moderně pojatou ženskostí a tradiční romantikou, kterou interpretují nejen jednotlivé návrhy, ale také atmosféra soukromého ostrova Isola Bella s pohádkovými zahradami.

Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton

Z představených kreativních modelů nás nejvíce zaujaly extravagantní obličejové masky, fascinátory obrovských rozměrů, ale také dlouhé šaty s balónovými rukávy, svrchní díly inspirované potápěčskými oděvy, asymetricky střižené svetry, kožené doplňky či elegantní kabáty.

Oděvní společnost Louis Vuitton, která patří pod konsorcium LVMH, je největším prodejcem luxusní módy na světě. Podle odhadů banky HSBC se tržby Louis Vuitton v roce 2022 zvýšily o 20 % na 20,6 miliardy eur a v roce 2023 by měly dosáhnout 21,9 miliardy eur.

Domů
Sdílet
Diskuse