Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
7. června 2023 16:42
Čas čtení 0:40
Adam Novosad

Messi nemíří ani do Barcelony, ani do Saúdské Arábie. Hrát bude v Miami

Messi nemíří ani do Barcelony, ani do Saúdské Arábie. Hrát bude v Miami
Zdroj: Getty Images
ZAHRANIČÍ LIONEL MESSI
Uložit Uložené

Lionel Messi se odmítl vrátit do svého bývalého klubu ze Španělska.

Lionel Messi bude příští rok hrát v americkém klubu Inter Miami. Ve středu o tom informovalo několik španělských médií v čele s deníkem Marca, podle kterého se Messi rozhodoval mezi nabídkami z Barcelony a Saúdské Arábie, ale nakonec vyhrály podmínky nabízené za oceánem. Kontrakt však zatím nebyl podepsán.

Messi se na základě přání své rodiny chtěl vrátit zpátky do Barcelony. Několik setkání fotbalistova otce se šéfem katalánského velkoklubu však ukázalo, že Barcelona argentinského hráče nezvládne zaregistrovat tak brzy, jak by si přál, přičemž klub v uplynulých měsících trpěl řadou finančních potíží.

Saúdští Arabové nabízeli miliardový kontrakt 

Na druhou stranu, Saúdská Arábie nabízela Messimu miliardový kontrakt, jenže hráči ani rodině se nezamlouvá prostředí ani soutěžní úroveň saúdské ligy.

Z tohoto důvodu podle deníku Marca Messi zvolil americký klub Inter Miami. Zamlouvá se mu úroveň americké ligy MLS, kde se chce připravit na nadcházející turnaj Copa América, ale i finanční podmínky, které Američané nabídli. Navíc v Miami žije početná španělsky mluvící komunita, kde by Messi s rodinou mohl dobře zapadnout.

Domů
Sdílet
Diskuse