Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. června 2023 14:56
Čas čtení 0:55
Tereza Šnajdrová

Demi Lovato si znovu osvojila oslovení „ona“. Užívání „oni“ pro ni prý bylo příliš vyčerpávající

Demi Lovato si znovu osvojila oslovení „ona“. Užívání „oni“ pro ni prý bylo příliš vyčerpávající
Zdroj: Emma McIntyre/Getty Images for iHeartMedia
HUDBA DEMI LOVATO NEBINÁRNÍ OSOBY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Populární zpěvačka Demi Lovato nyní používá hned dvě zájmena – ona i oni.

Demi Lovato se v květnu roku 2021 svěřila svým fanouškům a fanynkám s tím, že se identifikuje jako nebinární. Od té doby bojuje s tím, jak si přeje být oslovována. Jejím největším snem by bylo, aby mohla přijmout zájmeno „oni“, ale veřejnost s tím má údajně velké problémy a její přání nerespektuje. Lovato nyní znovu promluvila o své nebinaritě a uvedla, že si opět osvojila také zájmeno „ona“, protože užívání „oni“ bylo příliš vyčerpávající, píší NME a GQ

Doporučeno
Z dětské hvězdičky ikonou světového formátu. Demi Lovato připravil osud mnoho překážek, nikdy se ale nevzdala Z dětské hvězdičky ikonou světového formátu. Demi Lovato připravil osud mnoho překážek, nikdy se ale nevzdala 20. srpna 2022 11:00

„Neustále jsem musela lidi poučovat a vysvětlovat jim, proč se s těmito zájmeny ztotožňuji. Bylo to naprosto vyčerpávající. A to je jeden z důvodů, které mě vedly k tomu, že se nyní cítím dobře i se zájmenem ženského rodu,“ řekla Demi Lovato pro španělský magazín GQ Hype. 

Navzdory změně Lovato dodala, že i nadále bojuje s praktickými a emocionálními aspekty genderové identity. „Potýkám se s tím každý den. Například na veřejných toaletách... Na bezpohlavních záchodech bych se cítila pohodlněji. Ale stává se mi to také při vyplňování formulářů, ve kterých je nutné uvést své pohlaví a vybírat můžete jenom ze dvou možností muže a ženy. Ale já mám pocit, že nic z toho nedává smysl,“ posteskla si. „Je to jako bych si musela vybrat ženu, protože jiné možnosti nejsou. Tohle musíme změnit,“ dodala Lovato. 

Prosazování genderových práv Lovato unavilo, ale zároveň si je vědoma toho, jak důležité je pokračovat v šíření této myšlenky. 

Domů
Sdílet
Diskuse