Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2023 19:32
Čas čtení 0:46
Kristýna Dobiášová

Taylor Swift může být členkou americké Akademie, která udílí Oscary. Jaké další osobnosti dostaly pozvání?

Taylor Swift může být členkou americké Akademie, která udílí Oscary. Jaké další osobnosti dostaly pozvání?
Zdroj: Wikimedia Commons/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI FILM FILMOVÁ HUDBA FILMOVÉ OSOBNOSTI HUDBA OSCAR SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Americká Akademie filmového umění a věd pozvala 398 osobností mezi své řady. Podívej se, kterých slavných osobností se pozvání týká.

Taylor Swift, Ke Huy Quan, Austin Butler (Elvis), Keke Palmer (Nope) a Paul Mescal (Aftersun, Normální lidi) jsou mezi 398 osobnostmi, které byly pozvány do americké Akademie filmového umění a věd. Organizace, která každoročně udílí ceny Oscar, to oznámila ve středu.

„Pozvaní představují mimořádný světový talent,“ míní zástupci Akademie

„Akademie je hrdá na to, že může tyto umělce a profesionály přivítat mezi svými členy,“ zmínili v prohlášení generální ředitel Akademie Bill Kramer a její prezidentka Janet Yang. „Představují mimořádný světový talent napříč filmovými obory a zásadním způsobem ovlivnili filmové umění a vědu a filmové fanoušky po celém světě.“

Doporučeno
Nová Futurama, Jamie Foxx, klonování a sci-fi, kam se podíváš. Tyhle červencové premiéry tě přikovají ke gauči Nová Futurama, Jamie Foxx, klonování a sci-fi, kam se podíváš. Tyhle červencové premiéry tě přikovají ke gauči 28. června 2023 6:00

Seznam pro rok 2023 je zhruba poloviční oproti předchozím létům. Mezi dalšími pozvanými jsou také frontman skupiny Talking Heads David Byrne, spisovatel Kazuo Ishiguro nebo herec Nicholas Hoult (Menu, Renfield, Veliká).

Přes polovinu pozvaných není ze Spojených států amerických

Z pozvaných v roce 2023 patří 34 procent k nedostatečně zastoupeným etnickým komunitám, včetně většiny pozvaných herců a režisérů. 40 procent tvoří ženy a 52 procent pochází z padesáti států mimo území Spojených států amerických.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš monstra a postavy ze Zaklínače? KVÍZ: Jak dobře znáš monstra a postavy ze Zaklínače? 28. června 2023 18:00

Kdyby všichni pozvaní nabídku přijali, celkový počet hlasujících by tak dosáhl počtu 9 375 osob. Kompletní seznam si můžeš projít na webu Variety.

Domů
Sdílet
Diskuse