Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. července 2023 19:24
Čas čtení 0:41
Vojtěch Vanda

Toto je maskot Česka podle umělé inteligence. Jak by vypadali maskoti dalších států?

Toto je maskot Česka podle umělé inteligence. Jak by vypadali maskoti dalších států?
Zdroj: Reddit/marehori/midjourney
ZAJÍMAVOSTI REDDIT UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Reddit se dal do bádání a s pomocí umělé inteligence vytvořil 20 maskotů evropských států podle umělé inteligence. A musíme říct, že bychom se nezlobili, kdyby český maskot opravdu vypadal tak jako na obrázku.

Debata proběhla na subredditu věnovaném AI nástroji Midjourney, jenž generuje obrázky na základě textu, který do něj uživatel zadá. Uzdu své fantazii popustil uživatel marehori, který se podělil hned se 20 výtvory. A zatímco některé se setkaly spíše s posměchem, jiné vypadaly poměrně důstojně.

Doporučeno
Terminátor předpověděl budoucnost s umělou inteligencí, řekl Arnold Schwarzenegger Terminátor předpověděl budoucnost s umělou inteligencí, řekl Arnold Schwarzenegger 1. července 2023 13:52

Švýcarský maskot vypadal například jako robot, chorvatský maskot zase jako superhrdinka. Neztratil se ani albánský maskot, jenž podle některých komentujících vypadal jako mafiánský boss. No a ve výběru se neztratil ani český maskot podobající se noblesnímu samurajovi s monarchistickými prvky 19. století.

„Z výběru dostávám velký Eurovision vibe,“ trefně uvedl uživatel chc_reddit s nejvíce upvotes. Třetí nejlajkovanější post byl pouhý srdíčkový smajlík směrem k chorvatské superhrdince. Na všechny výtvory se můžeš podívat níže v galerii.

ŠvýcarskoSlovenskoSrbskoNorsko
Zobrazit galerii
(20)

Pokud tě zajímá AI a vývoj umělé inteligence, jsi na správné adrese. Refresher nezřídka vydává články, v nichž buď AI testujeme, nebo sledujeme nejnovější trendy. Na ně narazíš v tomto vlákně. Najdeš zde například článek o tom, jak jsme se týden stravovali podle jídelníčku vygenerovaného přes ChatGPT nebo třeba, co si Pražané o AI myslí.

Domů
Sdílet
Diskuse