Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
10 nejlepších her pro dva. U těchto her se budeš s kámošstvem královsky bavit
a way out
Zdroj: Hazelight/propagační materiál

Ještě předtím, než studio Hazelight Studios oslnilo svět svým originálním titulem It takes Two, se blýsklo i při svém debutu A Way Out (režisér hry Josef Fares předtím vedl i vývoj povedené adventury Brothers: A Tale of Two Sons). A Way Out zavede hráče a hráčky za mříže věznice. Tam se společně s dalším hráčem či hráčkou chopíme role dvojice trestanců Lea a Vincenta, kteří spřádají plány na útěk. Napínavé, zábavné a emotivní dobrodružství s překvapivým vyústěním je možné hrát online, ale nejvíce zábavy si užiješ s někým blízkým vedle sebe na gauči. Tak jako tak by tě ale tento kousek neměl minout. Hra nezabere více než 10 hodin, takže ji můžete dohrát i během jednoho víkendu.

Diablo 4

diablo iv
Zdroj: Blizzard Entertainment/propagační materiál

Co je zábavnější než vraždit monstra vyvržená peklem, sbírat loot, levelovat postavu a plenit dungeony? No přece dělat to ve dvou. Legendární sérii Diablo zřejmě není třeba nikomu představovat. Hack and slash RPG od Blizzardu je průkopníkem tohoto žánru a po celém světě tomuto fenoménu propadly miliony hráčů. Ti se po dlouhých letech letos v létě dočkali očekávaného čtvrtého dílu, který se těšil vysoce kladnému přijetí. Hra stejně jako minulý díl nabízí hraní v lokální kooperaci, a ačkoliv by tomuto režimu slušelo zbavit se několika much, které by zážitek ještě vylepšily, pořád se jedná o parádní volbu pro hraní ve dvou. Pokud máš někoho, s kým by ses pustil*a společně do řežby, jen do toho. Nebudete litovat.

Cuphead

cuphead
Zdroj: Studio MDHR/propagační materiál

Milovníci extrémně náročných her rovněž mohou sdílet své zážitky s dalším hráčem či hráčkou na gauči. Na první pohled možná Cuphead vypadá jako hra pro děti, nenech se ale zmást. Napříč levely na tebe čeká plejáda bossů a nepřátel, kteří trestají chyby hráče či hráčky rychlou smrtí. Celou hru můžeš dohrát sólo i v co-op režimu, ve kterém se vyžaduje vzájemná souhra, pohotovost i rychlé reflexy. A pokud se dokážete prokousat všemi levely, na konci hry se střetnete se samotným ďáblem. Hra je nesmírně zábavná, ale obrnit se musíte pořádnou dávkou trpělivosti. Budete totiž umírat. A hodně. Když se ale rozhodnete nevzdávat, odměnou vám bude sladké zadostiučinění a nefalšovaná euforie z vydřeného vítězství.

Don't Starve Together

dont starve
Zdroj: Klei Entertainment/propagační materiál

Jak dlouho bys přežil*a na vlastní pěst v divočině? Nevydávej se to vyzkoušet nikam do lesa, radši si přizvi kamaráda či kamarádku a zapněte si Don't Starve Together, kde své schopnosti přežití budete moct otestovat. Jak název napovídá, jedná se o standalone rozšíření úspěšného titulu Don't Starve, v němž těžké dny a noci v přírodě přežíváme ve spolupráci s dalším hráčem. Musíte nakácet dříví, rozdělat a udržovat oheň, zajistit si obživu a chránit se před hrozbami, které ve zdejší přírodě číhají. Hrozby se v noci navíc ještě stupňují. Ze tmy totiž vylézají monstra, a pokud nezůstaneš v bezpečné blízkosti ohniště, bude zle. Osvojit si všechny principy hry a co nejvíce zefektivnit sbírání surovin není vůbec jednoduché, je to ale zábava, která se vás bude držet na opravdu dlouhou dobu.

Unravel Two

unravel two
Zdroj: Electronic Arts/propagační materiál

Malé švédské studio Coldwood Interactive na sebe v roce 2016 upozornilo senzační puzzle plošinovkou Unravel s roztomilou hlavní postavou utvořenou z klubka příze, se kterou jsme překonávali překážky na souši i na vodě. Pokračování Unravel Two kouzelný svět ještě rozšířilo a přidalo novou postavu pro dalšího hráče či hráčku. Hru je sice stejně jako jedničku možné dohrát sólo, ale vřele doporučujeme vyzkoušet multiplayer. Druhý hráč či hráčka ti přijde vhod i ve chvíli, kdy si sám*sama nebudeš vědět rady, jak dál, ale společně na správné řešení nakonec přijdete. Pokud máš rád*a menší hry s malebnou grafikou a chceš potrápit své mozkové závity při řešení hádanek, Unravel Two je hrou pro tebe.

Mario Kart 8 Deluxe

mario kart
Zdroj: Nintendo/propagační materiál

Nezapomněli jsme ani na majitele konzole od Nintenda. Série Mario Kart je naprostou legendou, která je tu s námi už od roku 1992. A asi si jen těžko představíme hru, která by byla vhodnější na hraní se sourozenci nebo kámoši či kámoškami na návštěvě, než je právě tato klasika. Zběsilá jízda, bláznivé dráhy, oblíbené postavy z Mario her a power-upy, díky kterým můžeš snadno změnit vývoj závodu. Nic z toho v Mario Kart hře nesmí chybět. Osmý díl vydaný v roce 2014 (následně vyšla Deluxe verze v roce 2018) dovedl všechny aspekty hry takřka k dokonalosti, a na hráče tak čeká přímo královská zábava.

Borderlands 3

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse