Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
27. července 2023 10:17
Čas čtení 0:37
Adéla Ježková

Rozhodnuto. Travis Scott u pyramid v Gíze nevystoupí, koncert by „odporoval kulturní identitě egyptského lidu“

Rozhodnuto. Travis Scott u pyramid v Gíze nevystoupí, koncert by „odporoval kulturní identitě egyptského lidu“
Zdroj: Flickr/Iñaki Espejo-Saavedra
HUDBA EGYPT TRAVIS SCOTT ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Je to oficiální. Koncert „Utopia“ Travise Scotta u pyramid v egyptské Gíze se ruší.

„S lítostí vám oznamujeme, že show UTOPIA, původně naplánovaná na 28. července u pyramid v egyptské Gíze, je zrušena. Bohužel, navzdory nejvyššímu úsilí, složité produkční problémy způsobily, že show nemohla být postavena v poušti. Chápeme, že tato zpráva je zklamáním a není výsledkem, který by si kdokoli z nás přál,“ potvrdili na Twitteru pořadatelé z Live Nation Middle East.

Za „složitými produkčními problémy“ se podle serveru Variety skrývá zrušení koncertu ze strany Syndikátu egyptských hudebníků, který vydává povolení. Ke zrušení údajně došlo, protože koncert „odporuje kulturní identitě egyptského lidu“. Ještě před týdnem přitom americký rapper skálopevně tvrdil, že koncert proběhne.

Doporučeno
Dovolená do konce léta 2023: Nenech si ujít tyto nejlevnější letenky Dovolená do konce léta 2023: Nenech si ujít tyto nejlevnější letenky 26. července 2023 6:00

Syndikát měl ke svému rozhodnutí dospět po „přezkoumání názorů a ohlasů na sociálních sítích“, jakož i zpráv, které obsahovaly „informace o zvláštních rituálech, které Scott během svého vystoupení prováděl“. 

Společnost Live Nation Middle East dodala, že peníze za vstupenky budou vráceny v místě jejich nákupu.

Domů
Sdílet
Diskuse