Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. července 2023 6:00
Čas čtení 6:33
Kuni Nguyenová

Dovolená do konce léta 2023: Nenech si ujít tyto nejlevnější letenky

Dovolená do konce léta 2023: Nenech si ujít tyto nejlevnější letenky
Zdroj: TZG Zadar
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ DOPRAVA TIPY NA LETENKY
Uložit Uložené

Polovina léta je za námi, ale ty jsi ještě nestihl*a vyrazit na dovolenou? Na plánování výletu ještě není pozdě!

Jak vypadá ideální letní dovolená? Na to není jednoznačná odpověď. Řada lidí vyhledává přímořská letoviska, kde k odpočinku potřebují klid a šum moře, jiní nedají dopustit na aktivní dovolenou a úchvatné stezky po útesech a horách s dechberoucím panoramatem. Nelze opomenout ani ty, kteří milují ruch velkoměsta a s průvodcem v ruce se snaží poznat co nejvíce historických památek a muzeí.

Ať už volíš jakoukoliv z těchto možností, nebo i všechny dohromady, v naší pravidelné sérii Tipy na letenky ti i tento měsíc pomůžeme naplánovat výlet do zahraničí, který bude přesně podle tvých představ.

Brouzdali jsme po vyhledávačích letenek a objevili osm dovolenkových tras, kde si za své peníze užiješ nejvíce zábavy. Léto v zahraničí si navíc můžeš užít jen s pár tisícovkami v kapse. Alespoň co se týče letenek. Cesta tam a zpět tě totiž vždy bude stát zhruba do 1500 korun. Nabídky jsme ti seřadili od nejdražších po nejlevnější.

Než začneš rezervovat letenky, připomeneme ti pár věcí:

Letenky jsme vyhledávali skrze standardní vyhledávače typu Google Letenky, Zaleť si nebo Skyscanner. Nicméně doporučujeme je kupovat přímo u konkrétního dopravce. A to kvůli ceně, neboť si vyhledávače většinou berou určité provize za poskytování svých služeb i při odbavení na letišti.

Startovací pozice se nachází buď v Praze, nebo v jiných městech, která jsou od Prahy vzdálená do 250 kilometrů. Obecně se ale dá říct, že autobusem, vlakem či autem se sem většinou dostaneš za méně než pět hodin a že jde o příplatek, který se pohybuje v řádech pár stokorun.

Levné cestování nabízejí většinou nízkonákladové letecké společnosti. Předem ale počítej s některými omezeními, neboť si často účtují dodatečné poplatky za velká zavazadla či pojištění. Proto vždy nejprve navštiv webovou stránku letecké společnosti a přečti si její podmínky.

Uvedené ceny letenek byly k dispozici ke 24. červenci 2023, přehled ale slouží spíše pro lepší orientaci. Je třeba počítat s tím, že se jejich cena může měnit a časem budou dražší. Pokud tedy chceš opravdu levně cestovat, s kupováním letenek dlouho neotálej.

8. Sofie (Bulharsko) 

Místo odletu: z Vratislavi

Termín: od 31. července do 7. srpna 2023

Cena: 1533 korun

Letecká společnost: Ryanair

sofia bulharsko
Zdroj: Wikimedia Commons/Boby Dimitrov/volně k užití


Máš čas už v pondělí? Za skoro 1500 korun jsme pro tebe našli zpáteční letenky do Sofie, hlavního města Bulharska, které se nachází v průsečíku nejdůležitějších spojnic Balkánu. Dostaneš se sem z Vratislavi letem v 17:45, který trvá zhruba dvě hodiny. Zpátky se vrátíš opět do Vratislavi, a to přesně za týden s večerním přistáním (22:20).

Doporučeno
Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? 16. dubna 2024 7:00

Sofie je známá svou architekturou, nadchnou tě zdejší římské památky nebo různé mešity a sochy rozkládající se na širokých bulvárech. Město ti možná bude připomínat tvoji domovinu. Městským architektem Sofie totiž byl Adolf Václav Kolář, který jako jeden z Čechů pracoval pro rozkvět osvobozeného Bulharska. A samozřejmě ochutnej balkánské dobrůtky! Je libo plněné listové těsto burek, šopský salát, sýr irene a baklavu jako sladkou tečku na závěr?

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 6
Domů
Sdílet
Diskuse