Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Dovolená do konce léta 2023: Nenech si ujít tyto nejlevnější letenky

7. Řím (Itálie) 

Místo odletu: z Prahy

Termín: od 2. do 22. srpna 2023

Cena: 1496 korun

Letecká společnost: Ryanair

fontána, di trevi, rím
Zdroj: Unsplash/Michele Bitetto


Hlavní město Itálie tě očaruje svým temperamentním šarmem, monumentálními památkami a samozřejmě dobrým jídlem. Stačí odletět z pražského letiště ve středu kolem poledne (12:55). Zpátky poletíš v druhé polovině srpna v úterý v 7:10, v Praze tak budeš v 9:05.

 
Kromě architektonických skvostů, jako jsou Koloseum, fontána di Trevi či Pantheon, si nenech ujít ani vynikající italské dobroty. Sestavili jsme proto přehled nejlepších podniků a bister, které jsme vyzkoušeli a nachází se nedaleko nejvýznamnějších památek. V našem průvodci o Římě jsme neopomenuli ani praktické tipy na ubytování či dopravu. 

6. Zadar (Chorvatsko) 

Místo odletu: z Vratislavi

Termín: od 24. srpna do 1. září 2023

Cena: 1389 korun

Letecká společnost: Ryanair

zadar, chorvatsko
Zdroj: TZG Zadar


Chorvatsko je pro řadu Čechů a Češek oblíbenou destinací. Pokud ale máš naspěch nebo zkrátka dlouhé jízdy autem či vlakem nejsou nic pro tebe, výjimečně zkus zvolit i méně ekologickou variantu, tedy letadlo. Odletíš ve čtvrtek z Vratislavi ve 21:05 a za zhruba 1,5 hodiny už budeš v jednom z nejtypičtějších chorvatských letovisek Zadar. Zpátky poletíš za osm dní přímým letem do Vratislavi, kde přistaneš druhý den těsně před jednou hodinou v noci (00:50).


Zadar je ideálním místem na odpočinek a vypnutí od každodenní rutiny. Můžeš se zde těšit na křišťálově průzračnou vodu, množství malých ostrůvků a přírodní pláže. Pokud se rozhodneš vyrazit i někam dál, nenech si ujít pláž Borik, která se nachází asi čtyři kilometry od centra, nebo 16 kilometrů vzdálené starochorvatské město Nin s písečnou pláží.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 6
Domů
Sdílet
Diskuse