Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
31. července 2023 17:02
Čas čtení 0:48
Kateřina Viková

NASA bude mít vlastní streamingovou platformu

NASA bude mít vlastní streamingovou platformu
Zdroj: Miriam Espacio na Pexels
FILMY A SERIÁLY MODERNÍ TECHNOLOGIE NASA NETFLIX PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽEB
Uložit Uložené

NASA oznámila spuštění vlastní streamovací služby. Zdarma se tam budeš moct podívat na dokumenty o vesmíru či startu raket.

Organizace oznámila spuštění beta verze streamingové platformy s názvem NASA+ s tím, že plus v názvu služby bude ve tvaru čtyřcípé hvězdy. Informuje o tom NASA.

Služba bude fungovat podobně jako Netflix, akorát pro obsah s vesmírnou tematikou. Mělo by se jednat o lepší verzi v současnosti již fungující Nasa TV, kde je možné podívat se na livestreamy startů raket a dalších podobných událostí. 

Vesmírný obsah zdarma a bez reklam

O nové platformě stále nemáme mnoho informací, zatím to ale vypadá, že služba bude bez reklam a obsah bude možné sledovat na nové beta stránce anebo v nové aplikaci NASA, která je již nyní dostupná na androidu i Applu. Jisté ale je, že dostupná pro uživatele bude ještě letos, a NASA již uvedla, že nebude potřeba za obsah platit. 

Komunikační administrátor NASA Marc Etkind v tiskové zprávě uvedl, že organizace navrhla platformu tak, aby „nabízela vesmír na dosah ruky“. Soudě podle vzhledu promo klipu bude obsahovat spoustu vzdělávacích videí, veřejného obsahu a dokumentárních filmů.

 

„Modernizace našich hlavních webových stránek z technologického hlediska a zefektivnění způsobu, jakým veřejnost interaguje s naším obsahem online, jsou kritickými prvními kroky k tomu, aby byly informace z naší agentury dostupnější a bezpečnější,“ řekl ředitel pro informace NASA Jeff Seaton.

Domů
Sdílet
Diskuse