Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti FixServis.
10. srpna 2023 15:30
Čas čtení 1:32
Sponzorovaný obsah

Pokud dáváš chytrý telefon na prudké slunce, riskuješ jeho poškození. Těchto 7 tipů zachrání tvému ​​telefonu život

Pokud dáváš chytrý telefon na prudké slunce, riskuješ jeho poškození. Těchto 7 tipů zachrání tvému ​​telefonu život
Zdroj: Pixabay
TECH SMARTPHONE
Uložit Uložené

Horka netrápí jen živé bytosti, ale také technologická zařízení. Jak se vyhneš tomu, aby tvůj telefon vypověděl službu?

Je zde léto, dovolené, prázdniny jsou v plném proudu, slunce peče a teploměr se nezastaví ani při 30 stupních. Nejsi sám, komu je při těchto teplotách horko. Kromě lidí a zvířat mohou vedra způsobit problémy i chytrým telefonům.

Když necháš svůj chytrý telefon na prudkém slunci příliš dlouho, mohou se poškodit citlivé komponenty, jako jsou baterie a displej. To může vést ke snížení výkonu, zkrácení životnosti nebo ztrátě dat při náhlém vypnutí.

Aby se ti to nestalo, tady je 7 tipů, jak přežít léto s chytrým telefonem, i když jsou venku vedra:

1.      Vyhni se intenzivnímu používání

Smartphone je na dovolené často náš nejlepší přítel. Zejména hraní her a používání sociálních sítí se všemi náročnými aplikacemi, sledování polohy nebo streamování a nahrávání videí dokáže mobil pořádně potrápit. Takže když jsi na dovolené, je lepší jeho používání trochu omezit nebo jej úplně vypnout.

2.       Použij letový režim

Pokud chytrý telefon aktivně nepoužíváš, zapni letový režim. Tím vypneš všechna bezdrátová připojení, čímž ušetříš kapacitu baterie a telefon se nebude ani zbytečně přehřívat.

3.       Odstraň ochranný obal

Ať už je mobil v obalu z plastu nebo kovu, chrání jej před prachem, pískem a vlhkostí. Na druhé straně však může bránit správnému úniku tepla. Pokud máš pocit, že se tvůj chytrý telefon rychle přehřívá, zkus ho na chvíli vyjmout z obalu.

4.      Správné skladování

Smartphone má nejraději pokojovou teplotu. Pokud ho necháš na palubovce v autě nebo na ručníku, rychle se přehřeje. Ani kapsa v kalhotách není ideální místo. Nejlepší bude, když ho dáš do batohu, nebo ho alespoň přikryješ nějakým kouskem látky.

5.      Nabíjej pouze v normálním stavu

Když už je tvůj chytrý telefon přehřátý, raději ho nenabíjej. To totiž vytváří další teplo, obzvláště během rychlonabíjení.

6.      Smartphone se již přehřívá?

Zavři všechny aplikace, vypni je a jdi někam do stínu. Nedávej ho ale do lednice nebo mrazáku. Extrémní chlad by jej mohl poškodit a rychlá změna teploty by navíc mohla způsobit kondenzaci uvnitř zařízení.

7.      Nejen teplo, ale také voda může telefon poškodit

Nemusí ti ani spadnout do vody, aby se poškodil. Už samotná vysoká vlhkost, a obzvláště slaná voda, může způsobit korozi, a to i v těch chytrých telefonech, které jsou voděodolné.

Takže v létě nezapomeň dopřát svému mobilu i trochu odpočinku. A pokud potřebuješ speciální příslušenství na jeho ochranu, navštiv FixServis, kde najdeš vše potřebné.

Domů
Sdílet
Diskuse