Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2023 7:47
Čas čtení 1:06
Ondřej Jarůšek

Jake Paul v boxu porazil legendu UFC! Natea Diaze poslal i k zemi, ten ho na konci zápasu začal škrtit

Jake Paul v boxu porazil legendu UFC! Natea Diaze poslal i k zemi, ten ho na konci zápasu začal škrtit
Zdroj: Sam Hodde/Getty Images
SPORT BOJOVÉ SPORTY BOX JAKE PAUL
Uložit Uložené

Očekávaný megazápas Jake Paul vs. Nate Diaz je za námi. Zvítězil v něm na body youtuber a boxer Jake Paul.

Boxerský zápas Jakea Paula s Natem Diazem doprovázelo napětí mezi oběma protagonisty, kteří na sebe už před zápasem útočili nejen slovy. Oba slibovali konec před limitem, knock-out ale nakonec nepadl, i když k němu nechybělo mnoho. Vítěze určili po deseti kolech až bodoví rozhodčí, od kterých si jednohlasné vítězství odnesl Paul (97:92, 98:91, 98:91), informuje ESPN. Jake Paul si tak připsal svůj dosud asi nejcennější skalp.

Doporučeno
V Africe kopal diamanty a policejní psi ho málem zabili. UFC bojovník šokoval svět i The Rocka svým neuvěřitelným příběhem V Africe kopal diamanty a policejní psi ho málem zabili. UFC bojovník šokoval svět i The Rocka svým neuvěřitelným příběhem 2. srpna 2023 14:00
diaz paul
Zdroj: Sam Hodde/Getty Images

Jak informuje sever MMA Fighting, Paul nastoupil do zápasu ve velkém stylu a jasně dominoval už od prvního kola. Souboj se několikrát pokusil ukončit před limitem, a v pátém kole dokonce poslal Diaze na podlahu ringu. Ten se ale dokázal oklepat a v boji pokračoval. Zápas na svou stranu ale zvrátit nedokázal a Jake Paul si tak došel pro jasné vítězství.

Kuriózní moment ovšem přišel v úplném závěru zápasu, kdy Diaz nasadil Paulovi gilotinu, techniku škrcení známou z MMA. K bojovníkům rychle přispěchal rozhodčí, aby je od sebe odtrhl. 

Navzdory předchozí nenávisti si po boji prokázali respekt. „Je to válečník. V prvním kole jsem ho měl, ale pořád šel dopředu. Nikdo ještě neustál tolik ran,“ řekl po boji Paul. Youtuber následně vyzval Diaze k odvetě podle pravidel MMA, což legenda UFC podle všeho přijala.

Nate Diaz bojoval 17 let v nejprestižnější MMA organizaci světa UFC, v loňském roce oznámil svůj odchod. Jake Paul v minulosti porazil také bývalé bojovníky UFC Bena Askrena, Andersona Silvu a Tyrona Woodleyho. Jedinou prohru těsně na body si odnesl ze zápasu s profesionálním boxerem Tommym Furym. 

Domů
Sdílet
Diskuse