Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2023 15:42
Čas čtení 1:15
Ondřej Jarůšek

Česká kulturistka Věra Mikulcová ukázala brutální formu. Brzy jede na prestižní soutěž Masters Olympia

Česká kulturistka Věra Mikulcová ukázala brutální formu. Brzy jede na prestižní soutěž Masters Olympia
Zdroj: poskytnuto Věrou Mikulcovou
SPORT POSILOVÁNÍ A CVIČENÍ
Uložit Uložené

Věra Mikulcová patří mezi nejúspěšnější české kulturistky a aktuálně se chystá na soutěž Masters Olympia. Jak pokračuje její příprava?

Teprve před několika týdny se Věra Mikulcová vrátila ze soutěže v New Yorku a už brzy se na prkna postaví znovu. Čekají ji totiž závody Masters Olympia, které dávají příležitost legendám a veteránům tohoto sportu nad 40 let. Mikulcová na sociálních sítích pravidelně informuje o probíhající přípravě a sdílí fotky či videa z náročných tréninků.

Doporučeno
Kulturistka Věra Mikulcová: Čtyři měsíce přípravy mě stojí až 400 tisíc korun (Rozhovor) Kulturistka Věra Mikulcová: Čtyři měsíce přípravy mě stojí až 400 tisíc korun (Rozhovor) 11. července 2022 7:00

Životní forma? Příznivci mají jasno

Svou aktuální formu svým fanouškům a fanynkám Mikulcová předvedla v neděli, kdy na své sítě zveřejnila sérii fotek z tréninku rukou a břicha. A její podporovatelé nestačili zírat. Podle nich se Mikulcová umístí mezi nejlepšími. 

„Vypadáte naprosto famózně, to jinak než na bedně skončit nemůže. Moc Vám fandím,“ napsal jeden z fanoušků. „Věrko, to je úžasná forma, máš lepší postavu než Iris Kyle (americká kulturistka, pozn. red.) v nejlepší formě. Jen tak dál, Věrko, ty jim to nandáš,“ přidává se další fanoušek.

Neméně důležitou součástí přípravy je také pózování. Video z nácviku své volné sestavy Mikulcová sdílela na začátku srpna. Pod jedním z nedávných příspěvků také zmínila, že před pár týdny měla zhruba 3 procenta tuku. Do závodů přitom ještě zbývá několik týdnů, během kterých se svaly vyrýsují ještě více, než jsou nyní.

Mezi nejlepší se rozdělí miliony

Soutěž Masters Olympia se uskuteční 25. až 27. srpna 2023 v rumunské Kluži. Prestižní akce se vrací po dlouhých 12 letech. Kromě Věry Mikulcové bude Česko reprezentovat také Slavoj Bednář.

Doporučeno
Festival, na kterém uděláš něco pro zdraví? Na programu pražského Les Mills Day jsou workouty, DJ i Brain We Are Festival, na kterém uděláš něco pro zdraví? Na programu pražského Les Mills Day jsou workouty, DJ i Brain We Are 9. dubna 2024 16:00

Vítězové jednotlivých kategorií se kvalifikují na Olympia Weekend 2023, kde svaly poměří i s mladšími soupeři. Lákavé je i finanční ohodnocení. Mezi nejlepší bude rozdělena odměna ve výši 229 tisíc dolarů, tedy zhruba 4,9 milionu korun.

Náš rozhovor s Věrou Mikulcovou si můžeš přečíst zde. Probrali jsme v něm například to, jak finančně náročná je příprava na závody, o jejích začátcích a cílech, ale kromě toho Mikulcová řekla, proč steroidy nepatří do rukou amatérů.

Věra MikulcováVěra MikulcováVěra MikulcováVěra Mikulcová
Zobrazit galerii
(8)
Domů
Sdílet
Diskuse