Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
14. září 2023 15:29
Čas čtení 0:55
Vojtěch Vanda

Do norské královské rodiny se přižení šaman, který považuje rakovinu za volbu a prodával amulety proti koronaviru

Do norské královské rodiny se přižení šaman, který považuje rakovinu za volbu a prodával amulety proti koronaviru
Zdroj: Daryl Henderson / NTB / Royal House of Norway
OSOBNOSTI KRÁLOVSKÁ RODINA NORSKO ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Princezna Martha Louise se chystá provdat za samozvaného amerického šamana Dureka Verretta již příští léto. I když se může zdát, že tento pár není kompatibilní, opak je pravdou. Norská šlechtična je známá kladným vztahem k alternativním řešením.

Dle informací BBC sňatek nevyvolá v norské královské rodině žádný skandál. Král Harald V. dvojici poblahopřál a uvedl, že je rád, že může Verretta přivítat v rodině. Jednapadesátiletá princezna je s afroamerickým guru z Hollywoodu, jenž o sobě mluví jako o „šamanovi 6. generace“, zasnoubena od června minulého roku.

Svatbě nebrání ani princeznin statut, jelikož se loni vzdala svých královských povinností, aby mohla vést obchod s alternativní medicínou. Ten samozřejmě se svým snoubencem sdílí.

Alternativní kontroverze

Přestože jsou norský královský pár i korunní princ navenek spokojeni s výběrem ženicha jejich členky rodiny, jak uvedli ve společném prohlášení ve středu, tamní veřejnosti se to moc nelíbí. Již dříve nedělalo dobrý dojem původní přesvědčení dřívější korunní princezny, že umí komunikovat s anděly. Ona sama otevřela vzdělávací zařízení, kde se studenti měli komunikaci s nadpřirozenými bytostmi učit.

Nyní se chystá provdat za muže, který v minulosti tvrdil, že vstal z mrtvých nebo že předpověděl útoky z 11. září již dva roky před událostí. I jeho přístup k medicíně je kontroverzní. Není to tak dávno, co Verrett uvedl, že onemocnění rakovinou si člověk vybírá. Na internetu taktéž prodával medailony, jež měly odpuzovat nákazu koronavirem.

Doporučeno
Gloria Ramirez byla toxická žena. Svým tělem nakazila 23 zdravotníků, ti omdlévali a nemohli se hýbat Gloria Ramirez byla toxická žena. Svým tělem nakazila 23 zdravotníků, ti omdlévali a nemohli se hýbat 1. května 2024 10:00

Budoucí manžel norské princezny si je vědom kontroverze, která se kolem něj tvoří, on se však údajně domnívá, že je způsobena rasismem spojeným s jeho původem.

Svatba se uskuteční ve městečku Geiranger na břehu tamního fjordu, jenž je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO.

Domů
Sdílet
Diskuse