Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2023 v 12:02
Čas čtení 1:04
Ilona Hobzová

Zemřel herec Billy Miller, bylo mu pouhých 43 let. Bojoval s depresemi

Zemřel herec Billy Miller, bylo mu pouhých 43 let. Bojoval s depresemi
Zdroj: Getty Images
ZAHRANIČÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Proslavil se hlavně díky televiznímu seriálu Mladí a neklidní.

Ve věku pouhých 43 let zemřel v texaském Austinu americký herec a trojnásobný držitel ceny Emmy Billy Miller. Proslavil se hlavně rolemi v televizních seriálech – zahlédnout jsi ho mohl*a třeba v seriálech Kravaťáci, Mladí a neklidní nebo General Hospital. Serveru Variety informaci potvrdil jeho manažer. 

Oceňovaný seriálový herec čelil depresím

Billy Miller zemřel v pátek 15. září, o úmrtí ale informoval jeho manažer až v neděli – v den hercových nedožitých 44. narozenin. Umělec se podle prohlášení potýkal s bipolární afektivní poruchou, dříve známou jako maniodeprese. 

Miller se narodil v roce 1979 v Texasu. V průběhu celého dětství bojoval s tarzální koalicí, což je vzácné onemocnění postihující chrupavky. Ani nemoc mu ale nezabránila, aby prorazil v uměleckém průmyslu. Začínal jako model, jako herec debutoval v roce 2007 v telenovele Všechny moje děti

Vůbec nejvíc jej ale proslavila role v seriálu Mladí a neklidní. Role Billyho Abbotta mu postupně vynesla tři ocenění Emmy. V roce 2014 seriál opustil a nastoupil do konkurenčního General Hospital. Kromě toho se objevil také v seriálech Kravaťáci, Closer nebo Castle na zabití. Kromě televizních seriálů si zahrál také ve válečném dramatu Clinta Eastwooda Americký sniper z roku 2014. 

Máš pocit, že bys mohl*a ublížit sobě nebo někomu jinému? Obrať se úplně kdykoliv (ve dne nebo v noci) na Linku bezpečí na čísle 116 111. Jestli si raději píšeš, můžeš vyzkoušet i chat denně v rozmezí 9–13 h a 15–19 h.

Pokud mají zrovna obsazeno, poskytují pomoc někomu jinému, určitě tedy zkus zavolat po chvíli znovu a opakovaně.

Jsi už dospělý*á, trápí tě myšlenky na sebevraždu a neumíš si žádné jiné východisko představit? Zavolej na Linku první psychické pomoci 116 123.
Domů
Sdílet
Diskuse