Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2023 11:00
Čas čtení 2:03
Adéla Švehlíková

Trendy, které nestárnou desítky let. Toto jsou tipy na nejlepší podzimní kabáty, bundy i bombery

Trendy, které nestárnou desítky let. Toto jsou tipy na nejlepší podzimní kabáty, bundy i bombery
Zdroj: Propagační materiál/Militarysklad, Vinted, Arket, Acne Studios
MÓDA FASHION TIPY MÓDA
Uložit Uložené

Podzim už nadobro udeřil a je třeba obměnit šatník. Dobrou zprávou je, že nemusíš za každou cenu podléhat trendům. K fashion skvostům ti bude stačit kabát, bomber nebo pilotka.

Počasí začíná přituhovat a ty stále nevíš, do jakého podzimního svršku investovat? V tom případě jsi na správném místě. Připravili jsme pro tebe tipy na must have fall kousky, které tě nejenže zahřejí, ale jsou především zárukou stylu.

Sofia Richie.
Sofia Richie. Zdroj: Getty Images/Sofia Richie

Podle mnohých je právě podzim tím nejlepším obdobím pro sestavení cool outfitů. Díky nižším teplotám lze kombinovat víc vrstev s různými materiálovými strukturami a střihy. Máš tedy neomezené možnosti, jak naložit se svou kreativitou.

Doporučeno
Rory Gilmore, Draco Malfoy nebo Wednesday Addams. Radíme, jak na podzimní fity inspirované filmy a seriály Rory Gilmore, Draco Malfoy nebo Wednesday Addams. Radíme, jak na podzimní fity inspirované filmy a seriály 15. září 2023 11:00

Snad nejdůležitějším prvkem podzimních looků je dobrá svrchní vrstva. Ať už se jedná o kabát, bomber, nebo trenčkot, bude to vždy outerwear, kterého si ostatní všimnou jako prvního. Proto nepodceňuj výběr a v ideálním případě zainvestuj do kvalitního nadčasového kousku, který ti vydrží několik let.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Pernille Wilby (@pernillewilby)


Super je, že nemusíš podléhat trendům. Design jednotlivých pieces se sice trochu mění, silueta oděvů však zůstává stejná i několik desítek let. Je tak dost pravděpodobné, že můžeš najít nějaký vintage poklad i ve skříni svých rodičů nebo prarodičů. V případě, že takové štěstí mít nebudeš, se nech inspirovat některými z následujících ukázek.

Kabát

Nezbytnou součástí podzimní i zimní výbavy jsou bezesporu vlněné kabáty. Klasikou jsou sice ty v jednobarevných provedeních, podceňovat by se však neměly ani vzory. Podzimní sezóna jako taková sice vybízí k decentnějším kouskům, není to však pravidlo, které by se muselo striktně dodržovat. Pokud na to máš odvahu, zkus sáhnout například po kostce nebo káru. 


Délka kabátu je také stěžejním faktorem, proto ti doporučujeme vybírat z ultra dlouhých variant, které vytvářejí soudržný vzhled a dodají šmrnc každému looku. Nezapomeň zchecknout i fazóny a zapínání. 

Kabáty.
Kabáty. Zdroj: Propagační materiál/Remix, Cos, Zalando

Quilted jacket/coat

Na puffer jacket je stále ještě brzo, proto je ideální volbou lehčí bunda nebo kabát s tenčí vrstvou vycpávky. Quilted struktura je evergreenem, který k podzimu neodmyslitelně patří. Nejenže disponuje cool prošíváním, oblečení tohoto typu je také pohodlné a dostatečně zahřeje během přechodného období. 

Quilted jacket.
Quilted jacket. Zdroj: Propagační materiál/Zalando, Panska7, Arket

Trenčkot 

Pokud tě nezaujala dlouhá silueta vlněných nebo quilted kabátů, co takhle vyzkoušet gabardénový trenčkot s límcem? Latest trendem jsou dokonce cropped trenčkoty. My se k nim však nepřikláníme, jelikož si troufáme říct, že se jedná o mikrotrend. Lepší je vsadit na dlouhou variantu, která byla, je a bude klasikou, jež nikdy nezklame. Signature barvou trenčkotů je dlouhá léta béžová v kombinaci s károvanou podšívkou. Khaki a šedé odstíny jsou však dle našeho názoru mnohem univerzálnějším řešením. 

Trenčkot.
Trenčkot. Zdroj: Propagační materiál/Acne Studios, Zalando

Bomber 

Milujeme oversized bombery, ve kterých se ztrácí silueta těla a jejich měkký charakter připomíná obrovskou peřinu. Není však bomber jako bomber. Správný bomber by měl být hamatný (hrubý a pevný) a od pohledu kvalitně zpracovaný, čehož se ve fast fashion bohužel nedočkáme. Je tak lepší si buď připlatit, nebo se uchýlit na Vinted či do Army shopů. 

Bomber.
Bomber. Zdroj: Propagační materiál/Waragod, Acne Studios,

Pilot jacket

Přelom podzimu a zimy volá po kožešině. Zakomponovat ji do svého šatníku je tak krok tím správným směrem. Než vytáhneš huňaté kožichy, můžeš začít koženou pilot jacket s kožešinovým límcem, manžetami a spodním lemem. Stejně jako bombery ti i tento typ bund doporučujeme hledat spíše v sekáčích nebo na Vintedu. Jedná se o udržitelnější způsob nákupu pravé usně a kožešiny, které jsou kvalitnější než vegan alternativy z fast fashion. 

Pilot bunda.
Pilot bunda. Zdroj: Propagační materiál/Militarysklad, Vinted
Domů
Sdílet
Diskuse