Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2023 7:30
Čas čtení 0:44
Vincenc Novák

Batmana měl původně hrát Jake Gyllenhaal, Leonardo DiCaprio mohl být záporák. Co prozradil spoluautor trilogie Temný rytíř?

Batmana měl původně hrát Jake Gyllenhaal, Leonardo DiCaprio mohl být záporák. Co prozradil spoluautor trilogie Temný rytíř?
Zdroj: Warner Bros.
ZAHRANIČÍ BATMAN DC COMICS DC FILMY FILM WARNER BROS.
Uložit Uložené

Spoluautor trilogie Temný rytíř David S. Goyer se v podcastu Happy Sad Confused rozpovídal o své profesi. Posluchačstvu prozradil, zda se chystá pokračování pod vedením režiséra Nolana. Odhalil také, kteří herci si měli původně kultovní role zahrát.

„Nemyslím si, že se to někdy stane,“ odpověděl Goyer na otázku, jestli se diváci dočkají pokračování trilogie pod taktovkou Christophera Nolana. Dodal také, že ani on sám by se nechtěl podílet na dalším batmanovském projektu. Informuje o tom Variety.

Sám představitel Batmana Christian Bale se již v minulosti nechal slyšel, že by si roli znovu zahrál pouze v případě, pokud by film režíroval právě Nolan.

Goyer se v pořadu také nechal slyšet, že původně chtěl, aby byl do role Batmana místo Balea obsazen Jake Gyllenhaal. Přesto však uvedl, že Bale je ve své roli „úžasný“. Dále také prozradil, že jej po premiéře filmu Temný rytíř šéf studia Warner Bros. žádal, aby do dalšího filmu zakomponoval postavu Riddlera a jako jeho představitele obsadil Leonarda DiCapria. „Takto ale nepracujeme,“ řekl k tomu Goyer.

Jak Goyer prozradil, společně s Nolanem nikdy do svých filmů nevybírali jako první padouchy. Místo toho nejdříve rozlouskli příběh Batmana pro každý film a až následně mu přiřadili vhodného padoucha. Například pro film Temný rytíř povstal byl vybrán Bane, protože se tvůrci zaměřili na Batmanovu fyzičku a věk po spíše intelektuálním boji v předchozím filmu Temný rytíř.

Domů
Sdílet
Diskuse