Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2023 11:47
Čas čtení 1:02
Ilona Hobzová

Český seriál vyhrál prestižní cenu na festivalu Serial Killer. O čem je a kdy se na něj můžeš těšit?

Český seriál vyhrál prestižní cenu na festivalu Serial Killer. O čem je a kdy se na něj můžeš těšit?
Zdroj: TV Nova/propagační materiál
FILMY A SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY VOYO ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Prestižní cenu získal seriál Metoda Markovič: Hojer z dílny Voyo Originál. Pojednávat bude o dopadení nejděsivějšího vraha normalizačního Československa.

Seriál se dostal do hlavní soutěže festivalu jako jediný projekt z Česka a je historicky prvním tuzemským seriálem, který prestižní cenu získal. Pro české diváky a divačky bude dostupný příští rok na Voyo.

Doporučeno
Největší hororové bizáry, které musíš vidět! Budeš krvácet z očí, ale královsky se pobavíš Největší hororové bizáry, které musíš vidět! Budeš krvácet z očí, ale královsky se pobavíš 22. září 2023 11:00

Příběh legendárního kriminalisty a děsivého vraha

Na porotu, která o ocenění rozhodla, zapůsobila hlavně citlivá režie a kamera společně s působivě vystavěnou dobovou atmosférou celého příběhu. „Přitom nejde o další rekonstrukci inspirovanou skutečným kriminálním případem. Seriál se zdárně vyhýbá klišé a přináší nečekaně sympatického hlavního hrdinu i množství vtipných situací, které jsou protipólem tíživé atmosféry vyšetřování,“ uvedl předseda poroty Piodor Gustafsson, který je podepsaný třeba pod mezinárodním krimi hitem Most.

Šestidílná série Metoda Markovič: Hojer se věnuje postavě někdejšího šéfa legendární pražské mordparty Jiřího Markoviče, mezi jehož nejznámější případy patří dopadení Ladislava Hojera – nejděsivějšího vraha normalizačního Československa, o kterém si můžeš přečíst v našem článku. Na seriálu spolupracoval i sám Markovič, který se ale uvedení seriálu nedožil. Zemřel loni vinou vážného onemocnění.

Tvůrčímu týmu pogratuloval i ředitel vývoje TV Nova a Voyo Michal Reitler. „Ze srdce to přeji celému týmu série. Uchopili příběh legendy československé kriminalistiky pana Jiřího Markoviče s respektem k jeho osobě, práci, faktům. Eticky a talentovaně. Mimořádně se těším, až tento příběh uvidí diváci. Přinese jim poznání, jaké jsou zvyklí dostávat jen u těch nejlepších kriminálek na základě skutečných událostí,“ uvedl.

Doporučeno
Drama is missing. Úmorné výukové video #annaismissing nenaplnilo svůj potenciál. Filmu ale dej šanci Drama is missing. Úmorné výukové video #annaismissing nenaplnilo svůj potenciál. Filmu ale dej šanci 10. srpna 2023 11:00

Série se diváci dočkají v roce 2024 na Voyu. Těšit se mohou na Petra Lněničku, Václava Neužila, Adama Mišíka, Sarah Haváčovou nebo Vojtěcha Kotka. Režie se ujal Pavel Soukup, který stojí za filmem #annaismissing#martyisdead, který v roce 2020 získal mezinárodní cenu Emmy.

Domů
Sdílet
Diskuse