Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2023 12:35
Čas čtení 0:29
Vincenc Novák

Netflix bude zdražovat. Reaguje tak na stávku v Hollywoodu

Netflix bude zdražovat. Reaguje tak na stávku v Hollywoodu
Zdroj: Netflix/propagační materiál
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY NETFLIX SERIÁLY
Uložit Uložené

Streamovací platforma Netflix se zřejmě chystá zvýšit ceny svých tarifů. Ke změně by mělo dojít poté, co se podaří vyřešit stávku herců v Hollywoodu.

Informaci přinesl deník Wall Street Journal, podle kterého vedení Netflixu v současné době diskutuje o zvýšení cen na několika trzích po celém světě. V první fázi by ke zvýšení mělo dojít v USA a v Kanadě.

Američtí diváci aktuálně platí za základní tarif Netflix Standard 15,49 dolaru (365 korun) měsíčně. Tarif Premium vyjde uživatele na 19,99 dolaru (470 korun) měsíčně.

Neflix letos v létě zrušil za oceánem tarif Basic bez reklam. Cílem tohoto kroku bylo přimět zákazníky přejít k tarifu s podporou reklam, jehož cena činí 6,99 dolaru (165 korun) za měsíc.

Český divák platí méně

V Česku je tarif Basic stále dostupný, uživatele vyjde na 199 korun měsíčně. Tarif Standard u nás stojí 259 korun, nejdražší Premium pak diváka vyjde na 319 korun.

Anketa:
Připlatil*a by sis za Netflix?
Ano, proč ne?
Určitě ne, už takhle stojí moc.
Netflix nepoužívám.
Ano, proč ne?
26 %
Určitě ne, už takhle stojí moc.
70 %
Netflix nepoužívám.
4 %
Domů
Sdílet
Diskuse