Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. října 2023 14:00
Čas čtení 1:45
Alena Julie Novotná

Co si pustit o víkendu: Zakázaná česká klasika a nejhorší Tarantino tě brutálně naladí na Halloween

Co si pustit o víkendu: Zakázaná česká klasika a nejhorší Tarantino tě brutálně naladí na Halloween
Zdroj: The Weinstein Company & Dimension Films
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU NETFLIX NETFLIX FILMY
Uložit Uložené

Pátek je malá sobota a jsou tu i naše malé tips pro tvoje filmové večery.

Jestli miluješ říjnovou atmosféru a husí kůži, jsi tady správně. Pokud ti ale v životě napětí nechybí a hledáš změnu, koukni do předchozích článků z rubriky Co si pustit o víkendu. Zapni si upozornění, ať ti žádné filmové tipy z VOD neutečou. Tentokrát jsme šli na jistotu a zapátrali ve vodách největší streamingové platformy.

Doporučeno
Hledali jsme Stránskýho na premiéře remasteru Svatby Jiřího Káry. Kavalírka se proměnila na Letnou z devadesátek Hledali jsme Stránskýho na premiéře remasteru Svatby Jiřího Káry. Kavalírka se proměnila na Letnou z devadesátek 30. září 2023 20:45

Death Proof (2007)

Tenhle snímek se v žebříčcích Tarantinových filmů pohybuje vždycky až někde na chvostu, ale podle nás nezaslouženě. Přitom má všechno, co nechybí v žádné tarantinovce – brutální pomsta, smrtelná zranění, pokec se spoustou popkulturních easter eggs, krev, pokec u jídla, nebezpečný záporák, další pokec, další krev, parádní hudba a bosé nožky.

The Death Proof
Zdroj: The Weinstein Company & Dimension Films

 
Vraždící maniak Kurt Russell si v tomto příběhu vyhlédne skupinku kamarádek, které vyrazily na dámskou jízdu. Nejde ale o žádné typické hororové hrdinky, které se nelogickým chováním dostávají do nebezpečných situací, aby se mohlo dít něco děsivého. Strašidelnost přináší právě normalita celé situace, ve které bychom se mohli kdykoliv ocitnout s partou i my. U filmu se budeš smát, mít strach a rozhodně si pěkně užiješ i jeho vyvrcholení. Pustit si ho můžeš na Netflixu.

Spalovač mrtvol (1969)

Dokážeš jakoukoliv konverzaci strhnout k filmům a považuješ se za opravdového fanouška nebo fanynku? Jestli jsi ještě neviděl*a tento snímek, který se řadí k nejlepším československým počinům, přišla chvíle to napravit. Nejlepší na tom je, že tě nečeká žádná „povinná nuda“, kterou si musíš odškrtnout, aby ses v příští vášnivé diskuzi o filmech neztratil*a, ale nadčasová studie temných zákoutí lidské povahy. Psychologický horor na motivy románu Ladislava Fukse, který je zasazen do období nástupu nacismu, se ale nelíbil ani komunistickému režimu a byl dlouhá léta „v trezoru“.

Spalovač mrtvol
Zdroj: Filmové studio Barrandov


Jak už název napovídá, antihrdina Karel Kopfrkingl (Rudolf Hrušínský) pracuje v krematoriu. Jde o na první pohled slušného a spořádaného člověka, který rád své pozitivní vlastnosti vyzdvihuje. Nekouří, nepije a může se pyšnit rodinkou jako ze žurnálu. Jestli holduješ žánru true-crime, je ti jasné, že už jen samotný popis ohleduplného slušňáka předznamenává nějaký brutální shit. Připrav se na psychoteror se slizkou tváří a scény, které tě budou děsit ve snech. „Co abych tě, drahá, oběsil?“


Snímek byl před několika lety restaurován a je tak k dispozici v super kvalitě. Netflix ho opatřil anglickými titulky, takže si ho můžeš na tomto odkaze přehrát i s kamarádstvem, které nehovoří česky.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Doctor Strange a Voldemort hrají symetrické karty. Kdo si hraje na Johna Wicka? Co si pustit o víkendu: Doctor Strange a Voldemort hrají symetrické karty. Kdo si hraje na Johna Wicka? 29. září 2023 15:00

No a jestli ani po Spalovači nebudeš mít dost a budeš chtít před strašidelným svátkem opravdu trpět, nechoď daleko a sáhni na Netflixu po realistickém dramatu Na západní frontě klid, které si vysloužilo čtyři Oscary a také má svoji knižní předlohu ve slavném románu Ericha Marii Remarqua. Čeká tě strach, pláč a nejspíš i několik pauz, abys některé scény vydýchal*a.

Domů
Sdílet
Diskuse