Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. října 2023 v 16:34
Čas čtení 0:42
Karolína Fejtová

Učitel z Floridy omylem pustil dětem horor o Medvídkovi Pú

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Floridský učitel omylem pustil devítiletým a desetiletým žákům prvních 20 minut hororu Medvídek Pú. Jakmile se to dozvěděla matka jednoho z dětí, stěžovala si a začala případ řešit.

Film sleduje hrdiny ze stejnojmenné dětské pohádky, kteří se poté, co je opouští Kryštůfek Robin, vydávají na vražednou misi. Film z roku 2023 obsahuje záběry krve, mučení, nadávky nebo nahotu, a tak s dětskou pohádkou nemá až na hlavní postavy nic společného.

 

Matka jednoho z dětí Michelle Diaz tvrdí, že se žáci po zhlédnutí části filmu snažily učitele upozornit a vyzývaly ho k jeho vypnutí, byly však ignorovány. „Učitel ten film nezastavil, i přestože mu děti říkali, ať to udělá, že se na to dívat nechtějí,“ okomentovala podle NME situaci Diaz.

K incidentu se vyjádřila i ředitelka školy Vera Hirsch, která přiznala, že žákům byla promítnuta strašidelná scéna. Dle jejích slov učitel ale film ihned po jejím přehrání vypnul. Hirsch tak popírá, že by děti byly vystaveny násilným scénám obsahujícím například vraždy, jelikož většina takových částí se odehrává až později ve filmu. 

Ředitelka se rodiče snažila ujistit, že se podobná situace již nebude opakovat a že dbá na bezpečí a wellbeing (duševní pohodu) svých žáků. Pro děti, kterých se film dotkl, je nyní k dispozici poradce pro duševní zdraví. 

Domů
Sdílet
Diskuse