Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2023 13:10
Čas čtení 1:19
Adéla Ježková

Mladá žena zkusila nejpálivější chips na světě, aby vyhrála 100 liber. Za tu bolest to prý nestálo

Mladá žena zkusila nejpálivější chips na světě, aby vyhrála 100 liber. Za tu bolest to prý nestálo
Zdroj: Omar Majid/Tiktok
NEWS TIKTOK YOUTUBE
Uložit Uložené

Vyzkoušel*a bys nejpálivější chips na světě, kdyby ti za to někdo nabídl sto liber, tedy v přepočtu asi 2800 korun?

Jednadvacetiletý youtuber Omer Majid, který je známý svými pranky a vtípky, se vydal do ulic Londýna, aby někoho zlákal k ochutnání nejpálivějšího chipsu na světě. Jedná se o kukuřičné tortillové chipsy, které jsou ochucené kořením Carolina Reaper a Trinidad Scorpion Moruga. Informuje o tom deník Daily Mail.

Nakonec se mu podařilo přesvědčit mladou ženu, která s ochutnávkou a jejím natočením na sociální síť TikTok souhlasila výměnou za 100 liber.  

„Chci maminku“

Youtuber si nasadil rukavice a ženu upozornil, že je chips opravdu pálivý a po dobu deseti minut nesmí pít žádnou vodu. Ovšem ihned poté, co si žena dala křupku do úst, se okamžitě začala dávit a kašlat.

„Je to špatné? Jak moc je to pálivé od jedné do deseti?“ zeptal se Majid. „Potřebuju mléko, je to dvanáctka,“ odvětila účastnice soutěže, zatímco skákala nahoru a dolů a sténala bolestí.

„Chci maminku. Tohle nestojí za 100 liber,“ dodala. Youtuber jí řekl, že se může vzdát, kdykoli bude chtít, a nabídl jí vodu. Přihlížející ji ale povzbuzovali. „Jsi žena, zažila jsi horší věci, zažila jsi víc bolesti než tohle. Možná budeš muset jednou rodit,“ řekl jí jeden z kolemjdoucích.

Doporučeno
Měsíc jsem zkoušela ovládnout TikTok a stát se influencerkou. Uspěla jsem, nebo selhala? Měsíc jsem zkoušela ovládnout TikTok a stát se influencerkou. Uspěla jsem, nebo selhala? 22. února 2024 12:00

Poté, co se s výzvou poprala, převzala zasloužených 100 liber a řekla: „Jdu si koupit nějaký make-up, protože ho mám teď rozmazaný.“ Video má nyní více než 10,5 milionu zhlédnutí.

Paprička Trinidad Scorpion Moruga.
Paprička Trinidad Scorpion Moruga. Zdroj: WikimediaCommons/volně k užití

Nevinná zábava?

Jak ovšem upozorňuje deník The New York Times, ochutnávání nejpálivějších dobrůtek není úplně bezpečné. Před měsícem se například objevily zprávy o tragické smrti čtrnáctiletého chlapce, který se zúčastnil virální výzvy „One Chip Challenge“. Tyto chipsy obsahují papričky Carolina Reaper a Naga Viper, mají tvar lebky a na jejich obalu je vyobrazena velká černá lebka. 

Přestože kořeněná jídla obecně nepředstavují smrtelné riziko, mohou způsobit vážné potíže, včetně zažívacích problémů a alergických reakcí, které mohou být pro osoby s určitou citlivostí život ohrožující. Alergie na kapsaicin (který je zodpovědný za pálivost) může ve výjimečných případech vést k anafylaxi a okamžité dušnosti. Zúžení tepen v srdci nebo mozku může rovněž vyústit v infarkt.

Domů
Sdílet
Diskuse