Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. listopadu 2023 v 15:04
Čas čtení 1:06
Tereza Šnajdrová

Lékaři muži vyoperovali jiný orgán, než měli. Banální operace se tak proměnila v peklo

Lékaři muži vyoperovali jiný orgán, než měli. Banální operace se tak proměnila v peklo
Zdroj: Unsplash/JAFAR AHMED/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

George Piano si stěžoval na bolesti žaludku. Vyrazil proto na pohotovost, kde mu byl diagnostikován zánět slepého střeva.

Muž z Washingtonu byl okamžitě převezen na operaci, kde mu lékaři měli slepé střevo vyoperovat. Jedná se o banální operaci a pravděpodobně by tě ani v tom nejhorším snu nenapadlo, jak moc se může zvrhnout. Jako se tomu stalo v případě George, kterému lékaři vyoperovali jiný orgán a ten zanícený v jeho těle nechali.

Doporučeno
Nicki Minaj promluvila o své závislosti. Kdyby byla muž, něco takového by se jí nestalo Nicki Minaj promluvila o své závislosti. Kdyby byla muž, něco takového by se jí nestalo 10. listopadu 2023 v 11:03

Krátce poté, co měl George po operaci, si ještě v nemocnici opět začal stěžovat na bolesti břicha, které byly snad ještě horší než před operací. „Obsah jeho střev se začal rozlévat do břišní dutiny. To mu působilo obrovskou bolest,“ píší v žalobě jeho právníci Ed Moore a Van Shaw.
 
Když bolest ani po dvou dnech neustávala, Piano byl podroben dalšímu vyšetření. Na CT lékaři zjistili, že jeho slepé střevo nebylo odstraněno a operující mu místo něj vyjmuli část zdravého tlustého střeva. Piano tak musel znovu na operační sál, kde byl tentokrát odoperován správně. Slepé střevo bylo vyjmuto, „díry“ v tlustém střevě byly zašity a břišní infekce byla vyléčena.
 
„Nejsem stejná osoba, jakou jsem byl, když to všechno začalo. Ty bolesti, to bylo hrozné,“ popsal George, který v nemocnici musel strávit 53 dní. Zpackaná operace měla vliv na celý jeho život. Během jednoho roku zhubl téměř 20 kilo, začal se potýkat s úzkostmi a utrpěl krátkodobou ztrátu paměti.

Nemocnici nyní žaluje

Pacient uvádí, že nemocnici původně žalovat nechtěl, ale vzhledem k jejímu přístupu se k tomuto kroku nakonec odhodlal. „Nechtěli jsme, aby se to stalo někomu jinému. Někdo to musel zastavit, převzít odpovědnost a říci, že se to stalo – musíme podniknout kroky, abychom zajistili, že se to už nebude opakovat,“ popsal.
 
Nemocnice žalobu odmítla komentovat. Jaký postoj zaujme, se pravděpodobně dozvíme až během soudního procesu.

Domů
Sdílet
Diskuse