Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
15. listopadu 2023 17:36
Čas čtení 0:57
Radim Šlechta

Tahle paruka se zapsala do Guinnessovy knihy rekordů. Tipneš si, kolik měří?

Tahle paruka se zapsala do Guinnessovy knihy rekordů. Tipneš si, kolik měří?
Zdroj: Guiness World Records
NEWS GUINNESSOVA KNIHA REKORDŮ
Uložit Uložené

Kdyby ses na této paruce spustil*a z Eiffelovy věže, dopadneš na zem, a ještě si můžeš dojít pro suvenýr.

Nigerijská parukářka Helen Williams dosáhla unikátního rekordu. Vytvořila totiž nejdelší ručně vyrobenou paruku na světě. Měří téměř 351,28 metru a její výroba stála přes dva miliony nigerijských nair, tedy přibližně 57 tisíc českých korun.

Helen dle vlastních slov strávila výrobou této nezvyklé paruky 11 dní. K její výrobě použila 1000 svazků vlasů, 12 plechovek laku na vlasy, 35 tub lepidla na vlasy a 6250 sponek. Sehnat materiál prý nebylo vůbec snadné. 

Stejně tak složité bylo najít prostor, kde by se dal výsledný produkt změřit. Helen navštívila několik běžeckých tratí, které ale nebyly na měření vhodné. Proto se rozhodla délku zjistit u Lagos-Abeokuta Expressway, dlouhé silnice spojující města Lagos a Abeokuta.

Doporučeno
Deset nejděsivějších světových rekordů: Nejvíce očichaných chodidel i snědeného mozku a švábů Deset nejděsivějších světových rekordů: Nejvíce očichaných chodidel i snědeného mozku a švábů 31. srpna 2023 6:00

„Bude mi chvíli trvat, než to strávím. Tento úspěch je jednou z nejlepších věcí, které mě kdy potkaly. Pořád tomu nemůžu uvěřit,“ řekla Helen s tím, že Guinnessovu knihu rekordů pravidelně četla už od malička.

Vyrábět paruky je Helenina běžná práce. Za jediný den prý udělá 50 až 300 paruk. Rukama jí jich prošly už tisíce a řemeslo prý naučila stovky studentů a studentek. 

Rekordy týkající se paruk nejsou tak běžné, na rozdíl od těch vlasových. Jen letos se do Guinnesovy knihy rekordů zapsala třeba žena s největším afrem na světě nebo držitelka nejdelšího ženského mulletu

Domů
Sdílet
Diskuse