Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
23. listopadu 2023 13:44
Čas čtení 1:03
Lucie Kotvalová

Hvězda Nespoutaného Djanga čelí žalobě za sexuální napadení. Herec měl ženu osahávat i na genitáliích

Hvězda Nespoutaného Djanga čelí žalobě za sexuální napadení. Herec měl ženu osahávat i na genitáliích
Zdroj: The Weinstein Company / Andrew Cooper
OSOBNOSTI SEXUÁLNÍ NÁSILÍ SEXUÁLNÍ OBTĚŽOVÁNÍ
Uložit Uložené

Umělec byl zažalován za údajné sexuální napadení návštěvnice baru v New Yorku v roce 2015.

Herec Jamie Foxx čelí obvinění ze sexuálního napadení a ublížení na zdraví. Píše o tom CNN. Podle žaloby došlo k údajnému incidentu 26. srpna v roce 2015 v oblíbené newyorské restauraci Catch NYC.

Žena chce odškodné za bolest, utrpení i finanční újmu

Žalobkyně, identifikovaná jako Jane Doe, v žalobě tvrdí, že Foxx „úmyslně a bez souhlasu použil sílu“, aby se jí urážlivě dotýkal, mimo jiné na prsou a genitáliích. Podle žaloby se Foxx v době incidentu zdál být „intoxikovaný“.

Jak píše magazín Variety, žena ten večer podle dokumentu seděla s kamarádkou u stolu vedle Foxxe a majitele baru Marka Birnbauma. Kolem jedné hodiny v noci kamarádka ženy vstala a zeptala se Foxxe, zda by se s ním mohly vyfotografovat. Foxx souhlasil a po chvíli začal žalobkyni skládat komplimenty jako „páni, máš tělo supermodelky“ nebo „tak krásně voníš“.

Následně ji vzal za ruku a odvedl na odlehlejší část střechy, kde ji osahával na prsou. Podle žaloby byla žena zaskočena a snažila se uhnout, ale herec ji pak začal osahávat „na i v“ genitáliích. Svědkem osahávání byl podle žalobkyně pracovník ochranky, který ovšem nezasáhl. Foxx se jí údajně přestal dotýkat až v momentě, kdy na místo dorazila její kamarádka.

Doporučeno
Co dělat, když tě někdo začne osahávat na veřejnosti: Pomůže ti, když budeš křičet a prát se? Ptali jsme se expertů Houdkových Co dělat, když tě někdo začne osahávat na veřejnosti: Pomůže ti, když budeš křičet a prát se? Ptali jsme se expertů Houdkových 18. června 2023 16:00

Žena požaduje odškodnění za bolest, utrpení, emocionální tíseň, úzkost, ponížení i ekonomickou újmu – v důsledku incidentu měla údajně bolesti a musela vyhledat lékařské ošetření. Žalobě čelí také mateřská společnost restaurace, Catch Hospitality Group, a několik souvisejících podnikatelských subjektů za nedbalé zaměstnávání, školení a dohled.

Domů
Sdílet
Diskuse