Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
1. prosince 2023 v 14:02
Čas čtení 0:56
Vincenc Novák

Vojta Dyk se rozpovídal o válce na Ukrajině a schytal na sítích pořádnou kritiku. Šiřte pozitivní energii, radí zpěvák

Vojta Dyk se rozpovídal o válce na Ukrajině a schytal na sítích pořádnou kritiku. Šiřte pozitivní energii, radí zpěvák
Zdroj: Wikimedia Commons, Autor: Show Jana Krause, FTV Prima, CC BY-SA 3.0
ČESKO
Uložit Uložené

Herec a zpěvák Vojta Dyk v podcastu Čestmíra Strakatého vyjádřil svůj názor na aktuálně probíhající válku na Ukrajině. Dykovi vadí zveřejňování válečných záběrů v českých médiích, podle něj v části společnosti vyvolávají pocit, že se jedná o pouhou hru.

„Já myslím, že je dobrý informovat o věcech, který se dějí, ale aby se zveřejňovaly některý záběry z těch válek, tak mi přijde, že my už tu válku nebereme jako něco, co je hrozný,“ nechal se zpěvák slyšet v rozhovoru, jehož úryvek na sociální síti X zveřejnil moderátor Čestmír Strakatý. 

Dyk záběry z války na Ukrajině, kterou loni v únoru rozpoutalo Rusko, přirovnal k počítačovým hrám. Postěžoval si, že prostředí online stříleček, které hraje jeho syn, vypadá stejně jako záběry z války. „Ono to je, ty vole, špatně,“ dodal. Na dotaz moderátora, zda je dobré před válkou zavírat oči, odpověděl odmítavě. Každý jednotlivec by měl podle zpěváka šířit pozitivní energii. Svými výroky si hudebník vysloužil vlnu kritiky na sociálních sítích.

Doporučeno
Rusko do bojů na Ukrajině posílá vrahy z věznic. Svůj trest splatí krví na frontě, obhajuje svou taktiku Kreml Rusko do bojů na Ukrajině posílá vrahy z věznic. Svůj trest splatí krví na frontě, obhajuje svou taktiku Kreml 11. listopadu 2023 v 16:12

Vadí mu i uprchlíci

Není to však poprvé, co zpěvák svými výroky vyvolal kontroverze. Jak letos v létě informoval web Extra.cz, Dyk v rozhovoru pro pořad Spotlight prohlásil, že má obavy z velkého počtu ukrajinských uprchlíků v Česku. „Teď se nabralo hrozně moc ukrajinských spoluobčanů. Podle mě bude docházet k něčemu, k čemu docházelo v Německu nebo ve Francii, kdy se ty menšiny stanou velkými menšinami,“ uvedl. 

Domů
Sdílet
Diskuse