Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. prosince 2023 6:00
Čas čtení 4:23
Tereza Šnajdrová

„Když kouří, poslouchá Ortel nebo volí Babiše.“ Zeptali jsme se vás, co je pro vás ve vztahu no-go

„Když kouří, poslouchá Ortel nebo volí Babiše.“ Zeptali jsme se vás, co je pro vás ve vztahu no-go
Zdroj: Freepik / volně k použití
ZAJÍMAVOSTI ANKETA ČESKO VZTAHY
Uložit Uložené

Někomu vadí špína ze nehty a jinému zase politické preference. Co říkáš na odpovědi našeho čtenářstva?

Kdo je single, pravděpodobně tuší, že seznamování je v dnešní době čím dál náročnější. Lidé mají vysoké nároky, neumí ustupovat ze svých požadavků a při sebemenším problému prchají jinam. Vlastně nejen při problému. Někteří stále žijí s pocitem, že jinde je „tráva zelenější“, a tak i během intenzivního seznamování neustále pokukují jinde.

Samozřejmě to ale neplatí pro všechny. Je to jen jakýsi trend, který můžeme pozorovat v posledních letech.

Doporučeno
„Nejlepší orgasmus, jaký jsem kdy měla.“ Mokré vyvrcholení můžeš zažít i ty. Poradíme ti, jak na něj „Nejlepší orgasmus, jaký jsem kdy měla.“ Mokré vyvrcholení můžeš zažít i ty. Poradíme ti, jak na něj 11. prosince 2023 6:00

Tento trend potvrzují i seznamky. Když jsem před nějakým časem brouzdala Tinderem, nad biem některých mužů mi zůstával rozum stát. Chtějí ženu drobnou, vysportovanou, takovou, která na sobě bude neustále pracovat, nebude kouřit, pít, s kamarádkami se bude vídat jen výjimečně a rozhodně ne v baru, bude mít ráda děti (vlastní ale mít nesmí!) a na svého muže bude koukat jako na boha. A teď neříkám, že je špatné mít nějaké nároky na partnera. Jen musíme být realističtí.

Právě toto pokukování na seznamkách mě přivedlo k zamyšlení, co je pro mě asi největší no-go u potenciálního partnera. A na to samé jsem se zeptala i čtenářstva Refresheru. Jména respondentů a respondentek byla anonymizována. 

„Co je pro mě no-go? Kdyby volil Babiše!“

„Co je pro mě u partnera no-go? Že by volil Babiše nebo něco podobného,“ odpověděla bez váhání 35letá Zuzana. Proč jsou pro ni politické preference tak zásadní? A co kdyby se potenciální partner o politiku vůbec nezajímal?

 
„Je to o hodnotách a o tom, zda se zajímá o věci kolem nás, jak je vidí a jak se k nim staví. Jsem šťastná, že s manželem sdílíme stejné nebo podobné názory, že o nich můžeme mluvit, reagovat na situace kolem nás… Jsem šťastná, že když jdou dezoláti do ulic, můžeme spolu zůstat doma,“ pokračovala Zuzana se smíchem. 
 
Nevyhovovalo by jí ani to, kdyby se její partner o politiku, společnost a dění kolem vůbec nezajímal. „Jak se pak bude zajímat o rodinu a o nás? Vidím v tom paralelu,“ dodala.

none
Zdroj: TASR/AP/Petr David Josek


Taková odpověď pro mě byla překvapením. Čekala jsem povrchnější požadavky týkající se vzhledu, způsobu života a jiných. I na ty sice později došlo, ale politické názory označilo za tzv. no-go vícero lidí.
 
Například 27letá Petra, pro kterou je politika úplně zásadním tématem. Sama ji hodně řeší a neumí si představit, že by chodila s člověkem, který volil hnutí ANO, SPD nebo Miloše Zemana v prezidentské volbě. Proč? Podle Petry by měl takový protějšek hodnoty neslučitelné s těmi jejími.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse