Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub REFRESHER+ už od 25 Kč během prvních tří měsíců 😱
Čteš článek:
ŽEBŘÍČEK: Nejlepší knedlíky na světě má prý Indonésie, Česko bodovalo několika jídly

3. místo: Guotie

A opět Čína. Smažená varianta čínského knedlíku jiaozi, známá jako guotie, je severočínský knedlík obvykle plněný mletým vepřovým masem, čínským zelím, šalotkou, zázvorem, rýžovým vínem a sezamovým olejem.

Doporučeno
Tohle jsou nejlepší kuchyně světa. První místo nepřekvapí, jak dopadlo Česko? Tohle jsou nejlepší kuchyně světa. První místo nepřekvapí, jak dopadlo Česko? 20. prosince 2023 v 10:27

Křupavé a měkké textury se dosahuje zvláštním způsobem přípravy. Zatímco se spodní část knedlíku smaží, do pánve se přidá malé množství tekutiny, která se poté přikryje, čímž se zbytek knedlíku a náplň zapaří.

guotije, knedlík
Zdroj: Flickr/Kirk K/volně k užití

2. místo: Koldūnai

A jsme v Evropě. Tyto plněné knedlíky vařené v osolené vodě jsou v Litvě známé jako koldūnai, v Bělorusku jako kalduny a v Polsku jako kołduny. Tradičně se plní mletým vepřovým, hovězím, kuřecím masem, tvarohem nebo houbami. Jsou výbornou volbou k obědu a lze je ochutit různými přílohami, od másla a černého pepře až po majonézu, zakysanou smetanu, křupavou slaninu nebo spirgučiais (druh vepřové kůže).

koldunai, knedliky
Zdroj: Wiki Commons/Хомелка/volně k užití
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse