Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. ledna 2024 10:10
Čas čtení 1:03
Veronika Ábelová

Na Netflixu je úspěšné historické drama, kterému vévodí trio oblíbených hereček

Na Netflixu je úspěšné historické drama, kterému vévodí trio oblíbených hereček
Zdroj: ČSFD/ Fox Searchlight Pictures/ volně k užití
FILMY A SERIÁLY FILM NETFLIX
Uložit Uložené

Na Netflixu je od 23. ledna dostupné historické životopisné drama Favoritka z roku 2018. V úspěšném snímku si zahrála Emma Stone nebo Olivia Colman.

Na Netflix zamířil historický životopisný film Favoritka, ve kterém si zahrála Olivia Colman, kterou můžeš znát jako Alžbětu II. z několika řad seriálu Koruna. Za svůj herecký výkon ve Favoritce získala Oscara.

Doporučeno
Tvůrci Hry o trůny by prý na seriálu změnili jedinou věc, týká se vedlejší postavy Tvůrci Hry o trůny by prý na seriálu změnili jedinou věc, týká se vedlejší postavy 23. ledna 2024 10:40

Film se odehrává v 18. století ve Velké Británii, ve které vládne královna Anna (Olivia Colman), poslední z rodu Stuartovců. Královna Anna je plachá, přehlížená a trpí bolestivou dnou. Její jedinou oporou v životě je lady Sarah (Rachel Weisz), jejichž vztah postupně přerůstá do milostné symbiózy. Královna Anna není příliš vzdělaná a všechna důležitá rozhodnutí za ni dělá právě Sarah, která se tak dostala do nejvyšších kruhů britské aristokracie.

Zpoza královnina trůnu dělá rozhodnutí ohledně chodu státu a probíhající války o španělské dědictví. Sarah si své místo střeží a nikoho, kdo by královnu mohl ovlivnit, k ní nepustí. To podcenila u své sestřenice Abigail (Emma Stone), kterou přijala z lítosti jako služebnou, poté co její rodina zbankrotovala. Netušila ale, že by Abigail její roli královniny favoritky mohla ohrozit. Zatímco se Abigail stává oblíbenou ve společenském žebříčku, Sarah začíná svou přízeň ztrácet. A to nemůže zůstat bez odplaty.

Doporučeno
Toto jsou nominace na Oscara. Který film jich má nejvíc? Toto jsou nominace na Oscara. Který film jich má nejvíc? 23. ledna 2024 15:07

Oscarový film o rivalitě žen a boji o moc režíroval Yorgos Lanthimos, který stojí například za snímky Humr nebo Zabití posvátného jelena. Letos se velkého úspěchu dočkal jeho nejnovější snímek Chudáčci, ve kterém září už zmíněná Emma Stone. Film zabojuje o Oscara hned v několika kategoriích, včetně nejlepšího filmu, režie, herečky v hlavní roli nebo adaptovaného scénáře.

Oblíbenost, kterou si film Favoritka u diváků a divaček získal, dokazuje i hodnocení 74 procent na Kinoboxu a 69 procent na ČSFD. Nyní si film můžeš pustit na Netflixu.

Domů
Sdílet
Diskuse